Tadej Pogačar na Azurni obali in pri Colnagu

Tadej Pogačar na Azurni obali in pri Colnagu
28.11.2019 AVTOR: DZ, vir: tadej-pogacar.com

Tadej Pogačar je med drugim obiskal Ernesta Colnaga in tovarno. O obisku pa dejal: "Odpeljal naju je tudi v svojo pisarno, kjer sva lahko videla del kolesarske zgodovine v slikah in artiklih."

Tadej Pogačar se je prek spletne strani oglasil in zadnje "javljanje" naslovil s: "Počasi se začenja": "Zgornji naslov pove, da je bilo vsega lepega hitro konec in tokrat dopusta bolj malo. Vsega šest dni, ki sva jih z Urško preživela na Malti in vsaj malo z mislimi odtavala iz kolesarskega sveta."

Pogačar je še dodal, da si je v Veroni ogledal predstavitev nove ženske ekipe Ale BTC Ljubljana: "Predstavitev je bila zelo lepo organizirana in upam, da bo tudi nova ekipa delovala v podobnem slogu. Sam sem imel v Veroni naslednji dan še obveznosti do novega sponzorja, potem pa naju je pot vodila še do Milana, kjer sva obiskala podjetje Colnago." Tam ju je sprejel seveda glavni mož tega podjetja Ernesto Colnago:

"Razkazal nama je proizvodnjo koles ter opisal vso zgodovino podjetja. Odpeljal naju je tudi v svojo pisarno, kjer sva lahko videla del kolesarske zgodovine v slikah in artiklih. Ob zaključku obiska sva prejela tudi majhno darilo, ki naju bo spominjalo na najin prvi obisk podjetja, kjer izdelujejo kolesa, s katerimi sem dirkal že doslej in bom tudi v prihodnje." Po tem obisku pa je Pogačar odšel še na Azurno obalo. Tam je začel s prvimi treningi na novo sezono.

Seveda gre sprva za umirjene treninge in predvsem za nabiranje kilometrov: "Vreme je bilo na začetku tudi ob morju dokaj slabo z veliko dežja, ki ga v tem delu Evrope niso vajeni. Vsaj ne v takih količinah. Zaradi tega je bilo treba nekaj treningov opraviti na trenažerju. Drugače pa so ceste in klanci tu okoli zelo lepi in kolesarske poti nadvse zanimive. Verjetno je tako videti, ker je zame to nek nov okoliš in za razliko od domačih cest, ki sem jih že neštetokrat prevozil, vse nekako novo. Tu ostaneva do začetka decembra, se za nekaj dni vrneva domov, potem pa že sledijo klubske priprave v Španiji."

Pogačar je medtem prejel dve nagradi. S strani Kolesarske zveze Slovenije je prejel nagrado za posebne dosežke v cestnem kolesarstvu, potem pa še s strani Mestne občine Ljubljana nagrado Marjana Rožanca. Gre za nagrado za posebne dosežke: "Na obe nagradi sem zelo ponosen, saj se zavedam, da je v slovenskem športu konkurenca velika in je s tem vsak tak dosežek še toliko več vreden. Organizatorjema se zahvaljujem in obenem opravičujem za mojo odsotnost."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ