Tadej Pogačar spet blestel v Italiji

Tadej Pogačar spet blestel v Italiji
23.09.2018 AVTOR: DZ

Tadej Pogačar je vsekakor v izjemni formi! Zdaj je dobil še dirko Trofeo Bianchin. Pripravljenost pred svetovnim prvenstvom je očitno prava! Premagal je dva velika konkurenta.

V Italiji so izpeljali že 49 izvedbo dirke Trofeo Bianchin, ki velja za zelo prestižno mednarodno preizkušnjo, namenjeno mladim kolesarjem. Na startu je bilo 141 kolesarjev, ki so se podali na 163 kilometrov dolgo preizkušnjo. Prvi del – dobrih 70 kilometrov – je bil ravninski, potem pa je karavana že zavila na precej zahtevnejše kroge. Kolesarji so jih morali prevoziti štiri, v vsakem pa premagati vzpon na Preso X. Vse do vzpona so bili vsi poskusi pobega izničeni.

Že ob prvem vzpenjanju pa je šlo zares in v ospredju so se zbrali praktično najmočnejši kolesarji. Med temi je bil tudi Tadej Pogačar. Pridružili pa so se mu še Andre Bagioli, Clement Champoussin, Flavio Tasca, Samuele Zoccarato, Nicola Genuin in Simone Zandomeneghi. V naslednjih krogih sta stik z ubežniki izgubila Genuin in Zandomeneghi, medtem ko je glavnina za vodilnimi zaostajala že za več kot tri minute. Pogačar je v ospredju na vzponih narekoval oster ritem in je tudi dobil vseh pet gorskih ciljev.

Ob zadnjem prečkanju vzpona Presa X je poskrbel, da sta mu lahko sledila samo še Champoussin in Bagioli, na spustu pa je stik vzpostavil še Tasca. Sledil je ciljni sprint. Pogačar pa je bil za malenkost boljši od Bagiolija. Tretji je bil Francoz Champoussin. Zanimivo. Vsi bodo kot člani reprezentanc nastopili tudi na cestni dirki mlajših članov na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku. “Dobro sem se počutil in na vzponu sem večkrat pospešil, vendar pa so mi preostali ubežniki lahko sledili. Vesel sem zmage na tako prestižni dirki. Gre za pomemben dosežek za večjo samozavest perd cestno dirko svetovnega prvenstva v Innsbrucku,” je po cilju dejal Tadej Pogačar.

V zadnjem obdobju je dobil Tour de l’Avenir in dirko po Furlaniji. Z Bagiolijem in tretjim Champoussinom pa se z vseh teh dirk že dobro poznajo. Bagioli je na koncu moral priznati: “Trudil sem se do zadnjega, vendar me je Pogačar prehitel za nekaj centimetrov. Tudi danes sem se dobro počutil in upam, da se mu bom lahko maščeval v petek na svetovnem prvenstvu.” Seveda je to dirko z mislijo na petkovo cestno dirko odpeljal tudi Champoussin: “Danes sva se s Pogačarjem na vzponu enakovredno borila. Lepa dirka, na kateri sem zelo užival. Dva kolesarja sta bila na koncu hitrejša, vendar pa sem lahko zadovoljen in pripravljen na petkov izziv.”

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ