Tadej Pogačar za RTV: "Niti en dan ne veš, kaj se lahko zgodi"

Tadej Pogačar za RTV: "Niti en dan ne veš, kaj se lahko zgodi"
05.04.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

"Mislim, da bo dober spektakel za vse slovenske navijače doma spremljati po televiziji med mano in Primožem in drugimi kolesarji," je za RTV Slovenija dejal Tadej Pogačar.

"Zelo zanimiv kronometer. Tukaj vedno pripravijo nekaj spektakularnega. Bomo videli, kako se bo izteklo."


Začenja se dirka po Baskiji. Najprej bo na sporedu posamična vožnja na čas v Bilbau in okolici. Cilj bo na vrhu kratkega, a strmega vzpona nad mestom. Kot zadnji se bo na pot podal Tadej Pogačar, ki se je dan pred začetkom dirke pogovarjal tudi s slovenimi mediji.





"Jutri je kar zakompliciran kronometer z začetnim vzponom. Sledi hiter spust v dolino. Obstaja nevarnost vetra, tako da bo treba biti pazljiv. Potem pa ravnina v mestu in kar strma zaključna špica. Zelo zanimiv kronometer. Tukaj vedno pripravijo nekaj spektakularnega. Bomo videli, kako se bo izteklo. Proga je kar dobra," je traso uvodne etape za RTV Slovenija opisal Tadej Pogačar.

V Bilbao je prišel v soboto in seveda je imel dovolj časa za ogled trase. Na pot bo šel kot zadnji, ob 17:13. Na tej dirki je Pogačar nastopil že pred dvema letoma. V krstni sezoni med elito. Bil je šesti. Rad se spominja tiste izkušnje: "To je bila moja prva evropska World Tour dirka, tako da imam nekaj zares zelo lepih spominov. Vedno sem se želel vrniti, a lani je bila dirka odpovedana. Zdaj sem nazaj. Tukaj uživam v dirkanju in uživam med navijači. Vzdušje je res super."

Seveda organizatorji gledalcem odsvetujejo ogled dirke ob progi. A dejstvo je, da bodo vedno navdušenim Baskom to težko preprečili. Dokaz za to smo videli že na dirki za VN Miguela Induraina. Na vzponih se je zbralo kar lepo število gledalcev. In vsi bodo priča izjemnim bojem v močni konkurenci. A v prvi vrsti je dvoboj med Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem. Prvič letos se bosta soočila.

"Tukaj je res veliko tekmovalcev res dobro pripravljenih. Smo videli že na prejšnjih dirkah. Mislim, da bo dober spektakel za vse slovenske navijače doma spremljati po televiziji med mano in Primožem in drugimi kolesarji. Mislim, da bo res zanimivo za gledat," je za RTV Slovenija še dejal Pogačar. Njegova zadnja dirka je bila Tirreno-Adriatico, ki jo je kljub izjemni konkurenci prepričljivo dobil. Zdaj upa, da je uspel ohraniti formo.

Roglič je odlično pripravljenost s tremi etapnimi zmagami pokazal na dirki Pariz-Nica, a je v zadnji etapi padel in zapravil vodstvo. "Mislim, da bova na dirki zdaj videla, kdo je kje. Oba sva že dirkala in vidi se, da sva oba dobra. Zdaj je že kar nekaj časa minilo od dirk. Bomo videli, če je forma še prava. Jutri bo prvi test," je o napovedanem dvoboju dejal Pogačar. Pri UAE Team Emirates so se na dirko očitno dobro pripravili.

Iz avtomobila bo oba slovenska kolesarja - na dirki je tudi Jan Polanc - spremljal Andrej Hauptman. Ob Pogačarju bodo še Polanc, Marc Hirschi, povratnik Diego Ulissi, Rafal Majka, Valerio Conti in Brandon McNulty. "Zelo dobra ekipa. Nekateri so še malenkost v zaostanku s treningom, ampak bolj klančerska ekipa. Za nekatere bo to zelo dober trening, za nektere dobra priložnost. Mislim, da smo res dobra ekipa, vzdušje je v redu in gremo dirkati na polno."

"Mislim, da je ta dirka res specifična. Težka vsak dan. Ponagaja lahko tudi vreme. Niti en dan ne veš, kaj se bo zgodilo."

Močno ekipo bo na nepredvidljivi šestdnevni dirki tudi potreboval. Veliko odgovorov na nadaljnji potek bo sicer dala vožnja na čas. A v tem tednu bo tudi vzponov za spremembe in napade dovolj. "Mislim, da je ta dirka res specifična. Težka vsak dan. Ponagaja lahko tudi vreme. Niti en dan ne veš, kaj se bo zgodilo. Lahko je že druga etapa najbolj pomembna, lahko pa peta ali šesta. Vse se bo videlo sproti, skozi etape," je še zaključil Pogačar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ