Tadej Pogačar: Lahko sem zadovoljen

Tadej Pogačar: Lahko sem zadovoljen
15.06.2018 AVTOR: DZ

Tadej Pogačar (Ljubljana Gusto Xaurum) je po tretji etapi dirke po Sloveniji še vedno v igri za belo majico in prvo desterico v skupnem seštevku.

Tadej Pogačar je na dirki po Sloveniji spet dokazal, da je zelo nadarjen. V zares hudi konkurenci je na Celjskem gradu zasedel 11. mesto. Za zmagovalcem Rigobertom Uranom je zaostal za 17 sekund. “Na Celjsko kočo sem imel zelo dobre noge, zato sem bil zelo vesel. Potem se je tempo po spustu in pod klancem umiril. Zadevo so bolj nadzirali, tako da več kot toliko nisem mogel iztržiti,” je takoj po cilju povedal Tadej Pogačar. Kljub vidnejši uvrstitvi pa ni prevzel majice za najboljšega med mladimi kolesarji.

To ima zdaj Avstralec Michael Storer, ki ima tri sekunde naskoka pred Pogačarjem in 14 pred klubskim kolegom iz moštva Sunweb Jaijem Hindleyjem. Ti trije se bodo tudi očitno udarili za to majico v naslednjih dveh dneh. Ostali zaostajajo za več kot tri minute. Med temi tremi pa je do the majhnih razlik prišlo prav na zaključnem klancu: “Takrat, ko je napadel Primož so pekla pljuča, noge. Sam sem poskusil pač ‘zborbat,’ da sem na vrh prišel čim bližje ostalim. Lahko sem zadovoljen.” Vsekakor pa bo boj za belo majico še kako napet.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ