Tadej Pogačar: Načrt je bil narediti težko dirko in mislim, da smo naredili eno najtežjih

Tadej Pogačar: Načrt je bil narediti težko dirko in mislim, da smo naredili eno najtežjih
06.10.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Danes so bile noge res super oziroma veliko boljše kot v soboto," je po tretjem mestu na dirki Tre Valli Varesine za RTV Slovenija dejal Tadej Pogačar.

Kot smo že pisali, Tadej Pogačar je po izjemnem dirkanju na torkovi dirki Tre Valli Varesine zasedel tretje mesto. Bil je v pobegu dneva, a je zaradi defekta ostal v zasledovalni skupini.





Kljub temu se ni predal in je na koncu sodeloval v sprintu za tretje mesto. V dežju in po zares težki dirki je spint dobil pred Benoitom Cosnefroyjem. Zmage se je veselil Alessanro De Marchi, ki je v sprintu premagal Davideja Formola. Ekipa UAE Team Emirates je tako zasedla drugo in tretje mesto. Kaj vse je za RTV Slovenija povedal Tadej Pogačar pa v nadaljevanju.

O dirki: Sem zelo zadovoljen. Sploh, kako smo dirkali kot ekipa. Šli smo v beg, naredili težko dirko. Že 120 kilometrov do cilja. Na žalost sem imel 50 kilometrov do konca defekt. Tam je bil kar pomemben del in sem padel iz prve grupe v peloton. Tam sem se regeneriral, tako da sem na koncu pokrival vse napade, saj je bil Formolo v ospredju in smo potem vse stavili nanj. Lahko smo zadovoljni. Ni bila zmaga, ampak drugo in tretje mesto. Ekipni del je to kar šteje.

O počutju pred dirko po Lombardiji: Danes so bile noge res super oziroma veliko boljše kot v soboto. Seveda to še ne pomeni, da bom v soboto stoprocenten, ampak upam na dober dan.

O napadu ekipe več kot sto kilometrov pred ciljem: To ni bila taktika. Na spustu sem pridobil nekaj metrov, potem pa sva s Timom Welllensom dva kroga odpeljala na polno. Ujela sva ubežnike in šla skupaj z njimi. Potem se je na srečo preselil še Formolo. Že takrat sem bil v bistvu že kar “gotov”, a je kar zneslo do konca. Ni bilo ravno v načrtu napasti tako zgodaj. Načrt je bil narediti težko dirko in mislim, da smo naredili eno najtežjih.

O sredini dirki Milano-Torino in močni konkurenci: Jutri bom videl, kako se bom počutil po današnji dirki. Pet ur sem vozil na polno. Upam, da ne bo šlo ves dan na polno, ampak samo na zadnjih dveh vzponih. Če si bom danes dobro spočil, lahko jutri preizkusim prav klančarske noge.

O sprintu za tretje mestu: Po defektu sem že misli, da je to to. Da ne bom več ujel. Na koncu se je izkazalo, da smo vsi mrtvi. Sprint za tretje mesto se mi skoraj ni izšel po načrtih. Bil sem zaprt, a sem našel pot iz tega in uspelo mi je pritisniti za tretje mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ