Tadej Pogačar: Nič ni lahkega, sploh v kolesarstvu ne

Tadej Pogačar: Nič ni lahkega, sploh v kolesarstvu ne
25.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar. Preprosto najboljši! Navdušil je navijače še v zadnji gorski etapi dirke po Italiji. Prepričljivo je zmagal. Že šestič na letošnjem Giru. Kaj pa je povedal po cilju. V nadaljevanju.

O razpletu: Res. Bolj ali je šlo vse, kot sem si zamislil. Res je neverjetno, kako je ekipa danes odpeljala vse. Fenomenalno. Pričakoval sem veliko navijačev, ampak od starta do vrha klanca je bilo toliko navijačev, da je bilo noro, noro vzdušje.

O navijačih: Nekaj težav, ampak nič pretiranega. Na toliko tisoč se najde tudi kakšen, ki te mogoče malce preveč butne, udari, ampak vse je šlo kot po maslu.

O morebitnih desetih minutah prednosti v skupnem seštevku: Nisem si tega predstavljal. Niti ne želel. Želel sem si samo čim večjo prednost na vrhu, saj nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi navzdol. Želel sem imeti udobje na spustu, kjer sem lahko tudi užival in sem imel še vedno lahko dobre noge, da sem lahko iz ovinkov pospeševal in prišel varno do cilja.

O na videz lahki zmagi: Ne. Nič ni lahkega sploh v kolesarstvu ne. Giro je 21 dni. Veliko je stresa, veliko fokusa gre v to. Veliko je obveznosti, sploh v rožnati majici. Nič ni bilo lahko. Na koncu se zdijo razlike velike in se zdi, da je bilo to z lahkoto, ampak zagotovo ni bilo vse “na izi”.

O dirki po Franciji: Mislim, da bom imel na Touru še malenkost boljšo ekipo. Tu je bila ekipa res kompaktna, ampak na Touru imamo Ayusa, Almeido, Yatesa, ki so skoraj taki klančerji, kot sem sam. Zato bi lahko bil še težji tempo kot tu. Ampak, vseeno. Na Touru bodo Primož, Remco, Jonas in še kdo drug, tako da bo kar pestro. Mislim, da se bo veliko bolj borilo za skupni seštevek.

O Rimu in rožnati opravi: Želel sem že danes vse v roza barvi. Sponzorji so poskrbeli za to, da sem bil cel v rožnatem. Za jutri nič posebnega, samo uživati v Rimu.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ