Tadej Pogačar: Nismo vedeli, kaj se v bistvu dogaja

Tadej Pogačar: Nismo vedeli, kaj se v bistvu dogaja
22.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Po 17. etapi dirke po Italiji je Tadej Pogačar še povečal vodstvo v skupnem seštevku. Za medije je povedal tudi nekaj več o taktiki DSM.

O dogajanju v etapi: Zelo zadovoljni smo lahko danes kar s celo ekipo. Od začetka je bil težek klanec. Šlo je deset kolesarjev. Mi smo imeli v načrtu, da nas spet ujameta Rui in Molano, kar jima je tudi uspelo. Potem pa je DSM imel drugačne plane in naredili so “big casino” navzdol. Od takrat je bilo bolj tako, tako. Nismo vedeli, kaj se v bistvu dogaja. Potem je Steinhauser naredil izjemen napad in prišel do cilja, tako da samo kapo dol za danes. Mi pa smo lahko zelo zadovoljni s tem, kako je vozila cela ekipa.

O napadu v zaključku etape: Nisem šel ravno v lov. Ineos je narekoval težek tempo, Dani Martinez pa je poskusil z napadom. Od takrat naprej sem si rekel, nič, poskusim še malo dodati in videti, kakšna je situacija. Na koncu sem šel v svojem ritmu in zadnjih petsto metrov sem se lepo zapeljal do cilja.

O zahtevnosti etape: Zagotovo je bila danes ena izmed težjih etap na tem Giru. Vreme je ni nič olajšalo.

O poskusu hranjenja moči: Nekaj smo lahko prihranili, saj nam ni bilo treba narekovati ritma. DSM je vseeno naredil težko dirko na spustih. Vseeno nam ni bilo treba biti preveč na vetru, tako da je bilo super.

O tem, kako se zabava na dirki po Italiji: Zagotovo ni vse lahko, ni vse samo zabava, ampak treba je vse skupaj vzeti s pozitivnega vidika. Vse medije, vse pritiske nekako preživeti s pozitivo. Bližje kot smo Rimu, bolj sem vesel.

O tem, kaj razmišlja zvečer po celotnem dnevu: Poskusim odmisliti misli od kolesarstva. Da se lahko umirim in dobim nekaj spanca.

O nošenju rožnate majice: Odgovornost rožnate majice je zelo velika. Malenkost manjša kot na Touru rumena, vseeno pa imaš vse medije na sebi, vsi govorijo o tebi. Pokazati moraš majico, jo braniti. Vse pride skupaj in je nek dodaten stres. Ampak, obenem jo je zelo lepo nositi.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ