Tadej Pogačar: O pogodbi, napredku, konkurenci in Ardenih

Tadej Pogačar: O pogodbi, napredku, konkurenci in Ardenih
09.03.2021 AVTOR: DZ, foto: UAE Tour in Sirotti

Dan pred začetkom dirke Tirreno-Adriatico je z mediji prek Zooma spregovoril tudi Tadej Pogačar. Med številnimi zvezdniki je vsekakor eden izmed največjih favoritov za končno zmago.

Letošnja dirka Tirreno-Adriatico bo vsekakor zelo močna predvsem po imenih kolesarjev, ki bodo na startu. Med številnimi zvezniki bodo tudi štirje Slovenci. Jan Polanc, Luka Mezgec, Jan Tratnik in tudi Tadej Pogačar, ki spada med največje favorite.

Med drugim se bodo soočili kar štirje zmagovalci dirke po Franciji, pa številni mojstri za enodnevne dirke … Pogačar je v okviru novinarske konference moštva UAE Tour spregovoril tako s slovenskimi kot tujimi mediji. Tu so njegovi odgovori dan pred začetkom zanj druge etapne dirke v tej sezoni in prve v Evropi. V Italiji bo sploh prvič med elito nastopil na etapni dirki.





O ciljih na dirki Tirreno-Adriatico
Upam, da bomo dosegli dober rezultat. Gremo na zmago, vendar pa nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Počutim pa se dobro, tako da se želim potruditi po najboljših močeh. Tudi ekipa je zelo močna na tej dirki.

O prvi “etapni” izkušnji med elito v Italiji
V Italiji sem na etapnih dirkah nastopal zgolj med mlajšimi člani in mladinci. To bo zame prva velika etapna dirka v Italiji. Lepo je. Tu rad dirkam. Hrana je zelo dobra. Navijači so tudi fantastični, tako da je lepo dirkati tukaj.

O morebitnem nastopu na Giru v prihodnosti
Letos gremo na Tour, olimpijske igre in po vsej verjetnosti na Vuelto. Morda bo naslednje leto čas za Giro.

O Van der Poelovem napadu na Strade Bianche in o njegovih možnostih v skupnem seštevku na dirki Tirreno-Adriatico
S predstavo na Strade Bianche sem lahko kar zadovoljen. Zelo težka dirka je bila. Ves dan smo šli na polno. Zato je bilo še bolj impresivno videti Mathieuja tako napadati, saj smo bili vsi skorajda “končani”. S tako močjo bi lahko bil dober tudi v skupnem seštevku na dirki Tirreno-Adriatico. A videti moramo, kaj se bo zgodilo.

O podpisu dolgoročne pogodbe
Nekaj novega v kolesarstvu. Vendar pa je to dobro zame in za ekipo. Tu se počutim zares dobro. Jaz zaupam ekipi, oni pa meni. Zame je lažje, če imam zagotovoljeno prihodnost in več časa. Tako se mi nikamor ne mudi in tudi stresa ni toliko.

O vse večjemu številu medijskih in sponzorskih obveznostih
Res je. Več je sponzorskih obveznosti. Ampak, to je del tega športa. Če dosegaš dobre rezultate, moraš odgovoriti na veliko vprašanj. Ni mi preveč všeč, je pač del tega. S tem se sprijazneš in opraviš to. Lahko sem vesel, da lahko vse to počnem.

O sodelovanju s kolegi na dirki UAE Tour
To je bila prva dirka v sezoni. Nekaj kolesarjev je novih. Mislim, da je dirka prišla prav. Vsak dan smo dobro dirkali in zato sem lahko zadovoljen pred naslednjimi dirkami.

O podatkih in napredku v primerjavi z lanskim letom
Izboljšujem se. Nekoliko počasneje kot prejšnja leta, vendar pa še vedno napredujem in upam, da bom to lahko pokazal na dirki. A, mislim, da so moje številke zdaj kar dobre.

O možnostih Wouta van Aerta v boju za skupni seštevek dirke Tirreno-Adriatico
Je zelo močan kolesar. Zelo dobro gre tudi na vzponih, kar je v preteklih letih že dokazal. Mislim, da je v zelo dobri formi. Tako,kot Mathieu, lahko na taki dirki dobro nastopi. Bomo videli.

O tem, če je moral pozimi več trenirati, ker je bil eden izmed ciljev UAE Tour
Preživel sem običajno zimo. UAE je ob pravem trenutku za začetek sezone. Če pa želiš biti tam že v formi, potem moraš nekoliko več trenirati. Vseeno pa sem preživel dokaj običajno zimo.

O primerjavi med dirkanjem v ZAE in Evropi
Vseeno je to Evropa. Tam je vse bolj sproščeno. Široke ceste. Bolj ali manj isti hoteli. Tukaj se selimo. Je nekaj več stresa, ampak se kar veselim startati tudi na teh cestah.

O konkurenci na dirki Tirreno-Adriatico
Konkurenca je kar huda, ampak tega smo že vajeni. Vsako dirko je kar huda konkurenca in na to se ne oziroma preveč.

O ključnih etapah
Najtežji etapi sta četrta in peta. Tam se bodo delale razlike. Mislim, da smo pripravljeni na vse in bomo videli, kako bo šlo med dirko.

O tem, kako letos v primerjavi z lanskim letom razmišlja o Touru
Niti ni več pritiska. Ve se, kako dobri smo. Pričakuje se itak verjetno več kot lani, ampak težko je več doseči, kot smo. Sem zbran in umirjen. Tako kot vsako leto za vse dirke. Tiste dirke, na katere se pripravljam, poskusim odpeljati po najboljših močeh. Konec koncev, če pride do poraza, se ne sekiram preveč.

O italijansko obarvanem programu v marcu
Ta ekipa ima nekaj italijanskega pridiha. Res je lepo dirkati tukaj. Super nas sprejmejo, tako kot v UAE. To je res enkratna dirka za vse. Gledalce, navijače. Tu mi je v čast voziti za to ekipo.

O trenutni pripravljenosti po odpeljani dirki Strade Bianche
Po UAE sem se dobro regeneriral za Strade Bianche. Po tej dirki je bilo samo tri dni časa. Ampak mislim, da so noge kar v redu in da se pedala super vrtijo. Bomo že jutri videli. To bo prvi manjši test, čeprav bo etapa bolj sprinterska. Bomo že videli, ali so noge dobre ali ne.

O vse boljšem Eganu Bernalu kot konkurentu na dirki Tirreno-Adriatico
Vsak tekmec je težek. Mislim, da ne bo samo Bernal konkurent. Veliko je še drugih. Ne moremo gledati samo na enega tekmeca ali samo na Ineos, ampak na vse. Mislim, da bo dirka kar težka in borbena.

O vrhucu spomladanskega dela
Če bo forma taka kot je bila do zdaj, želim odpeljati Tirreno po najboljših močeh. Potem sledijo priprave na dirko po Baskiji in Ardenske klasike. Po teh dirkah pa malo počitka. Med temi dirkami bi zagotovo najraje dobil Liege-Bastogne-Liege, ker gre za monument in mi je res ena najljubših dirk.

O tem, kako je dirkati v času koronavirusa
Res smo lahko veseli, da lahko dirkamo. Letos je nekoliko težje zaradi vseh testiranj na Covid-19, pa zaradi teh mehurčkov. Ampak, že da lahko dirkamo, smo vsi veseli. Moramo pač paziti.


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ