Tadej Pogačar: Od najljubšega avtomobila do Colnaga C64

Tadej Pogačar: Od najljubšega avtomobila do Colnaga C64
02.04.2020 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates / Instagram

Tadej Pogačar je na Instagramu ekipe UAE Team Emirates odgovarjal na vprašanja bralcev, poslušalcev, navdušencev, navijačev ... zbrali smo nekaj odgovorov.

Najboljši dan na kolesu?
To je bilo najbrž v 20. etapi na dirki po Španiji. Tudi po 20 dneh kolesarjenja sem se zelo dobro počutil, tako da sem lahko napadel več kot 40 kilometrov pred ciljem. To je bil najbrž najboljši dan.

Želite na Tour?
Seveda. Že letos bi moral biti tam. Ampak, zaradi Covida-19 ne vemo, kaj bo. Ampak, v prihodnosti si želim nastopiti na Touru.

Nasvet mladim kolesarjem?
Rečem lahko, da morate uživati v vseh lepih trenutkih na kolesu. Tudi zdaj, ko vas je večina na trenažerjih, morate uživati in se ne preveč obremenjevati. Če boste pridno trenirali, boste zagotovo lahko dosegali dobre rezultate.

Najlubši avtomobil?
Porsche GT3 RS. Če pa bi moral izbrati bolj “normalen” avto, potem bi se odločil za Audi RS ali RSX. Rad imam avte. Zaenkrat imam Seat Leon iz podjetja Avto Cerar. Podarili so mi ga za eno leto in za to sem jim hvaležen. Avto je zelo dober.

Kolesarski začetki
Zelo zgodaj sem začel. Leta 2008, ko sem bil star devet let. Bilo je kar zgodaj, vendar pa imam ta šport zares rad.

Želite dobiti Tour že v mladih letih?
Zagotovo imam še veliko časa. Že za to, da nastopim. Dovolj časa imam tudi za zmago. Trdo treniram, osredotočam se na vse dirke, ki me še čakajo. Tour je zagotovo ena izmed najboljših dirk in zagotovo si jo želim dobiti.

Kakšen dopust vam je bolj všeč. Morje ali smučanje?
Prav veliko nisem na počitnicah. Pred dvema letoma sem bil na Baliju. Rad imam morje, saj je bolj sproščujoče. Včasih si želim tudi smučati. Na koncu pa za smučanje ponavadi nimam časa. Uživam pa v obojem.

Najljubša belgijska dirka?
Dirke v Ardenih. Liege-Bastogne-Liege še posebej. Lani sem bil na vseh dirkah in sem res užival. Ljudje so neverjetni. Vse je neverjetno. Upam, da bom kmalu lahko dirkal v Belgiji.

Najljubša zmaga med mladinci.
Lunigiana. Prav veliko dirk nisem dobil, tiste zmage pa ne bom pozabil. Trije neverjetni dnevi. Dobil pa sem etapo in dirko v skupnem seštevku. Ena izmed najlepših zmag med mladinci. Med mlajšimi člani pa Tour de l’Avenir in dirka Miru na Češkem.

Prvo kolo?
Billato. Železno kolo, mislim da zelene barve. Ne vem, če jih še izdelujejo. Lepo se je spomniti, kaj smo včasih vozili, in kaj zdaj. Razlika je velika, vendar pa včasih pogrešam tiste stare čase.

Kako čudoviti so ljudje, ki živijo dve nadstropji nad vami?
Zapleteno vprašanje. Mnogi ne veste, kdo živi nad mano. To je Davide Formolo z ženo. Reči moram, da sta zares prijazna, vendar pa ne maram hrupa, ko gre Davide na trenažer na njegovem balkonu. Glasba je preglasna. Formolo, če to poslušaš. Uporabljaj slušalke. Resnično sta dobri osebi. Davide pa dober klubski kolega.

Kako je imeti Jasperja Philipsena za cimra?
Jasper je lahko eden izmed najboljših cimrov. Z njim se lahko ves dan smejiš, saj je zelo smešen. Kličemo ga Jasper Disaster, ker je včasih prav tak. Ne razumite me napačno. Res je dober fant.

Koronavirus.
Veliko je vprašanj glede koronavirusa. Ni idealna situacija. Ostati moramo močni. Ostanimo doma in skupaj bomo premagali ta virus. Upam, da se bomo lahko kmalu vrnili na dirke in vi nas boste lahko prek televizijskih ekranov lahko gledali. Upam, da se bo kmalu vse končalo.

Tour de France za zaprtimi vrati?
Mislim, da bo težko vse to organizirati in zdi se mi, da bodo Tour težko izpeljali ob predvidenem terminu. Morda kasneje v tem letu.

Najljubši Colnagov model?
Vozim Colnago V3R. Res je lepo kolo. Če pa bi moral izbrati kolo zgolj za vožnjo, za užitek, potem bi izbral C64 v kakšnim “Custom” barvi. To bi bilo kolo mojih sanj.

Najlepša država?
Slovenija. Tam sem doma. Slovenijo si morate izbrati za destinacijo ob naslednjem potovanju. Imamo vse. Morje, gore, vinograde. Vse. Res je lepa.

So težke klasike tudi eden izmed ciljev?
Poleg UAE Toura sta bila moja velika cilja še Tour de France in olimpijske igre. Zdaj pa je prvi cilj, da grem ven, da začnem z normalnimi treningi na cesti. Da se vrnem v normalno življenje.

Dirka, ki si jo boste najbolj zapomnil?
Sem še zelo mlad, tako da se še vseh dirk zelo dobro spominjam. Zagotovo je lansko svetovno prvenstvo pustilo močan vtis. Pa Liege-Bastogne-Liege in vse zmage, še posebej tiste na Vuelti.

Pogrešate Dana Martina?
Seveda. Je zelo dober fant. Na žalost sva bila skupaj samo eno sezono.

Ohranjanje motivacije v tem obdobju?
Imam vzpone in padce. Včasih sem lahko dlje časa na trenažerju, včasih pa tudi pol ure ne zdržim. Resnično pogrešam prave treninge. Je pa za vse težko na trenažerjih. Poskušam ostati zbran. Gledam filme, na youtube si ogledam kakšne dirke, etape




Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ