Tadej Pogačar: To je zadnja priložnost za nas klančerje

Tadej Pogačar: To je zadnja priložnost za nas klančerje
25.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Nikoli ga še nisem prevozil. Ampak, tudi če bi ga prevozil, se cesta zdaj ne bi videla, ker bo toliko navijačev," je v pogovoru z novinarji po 19. etapi dejal Tadej Pogačar. Več pa v nadaljevanju.

O poteku 19. etape: Danes smo z ekipo tako začrtali in šli v etapo čim bolj z rezervo, da bomo imeli jutri čim bolj sveže noge.

O utrujenosti: Vidi se utrujenost v skupini, ampak treba je biti osredotočen do konca, do Rima, do zadnjega kilometra, do zadnjih sto metrov, tako da nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Upamo na vse dobro. Fokus do cilja.

O navijačih: Že danes, v takem vremenu videti toliko Slovencev, videti toliko znanih obrazov. Dajo ti veliko energije, veliko motivacije. Veliko lažje odpelješ vse.

O sobotno zahtevni etapi: Z ekipo smo fokusirani na jutri. To je zadnja priložnost za nas klančerje, da se spet dokažemo. Zadnja etapa za zmago za nas. Potem je samo še Rim, zato je to treba izkoristiti.

O vzponu na Monte Grappo: Nikoli ga še nisem prevozil. Ampak, tudi če bi ga prevozil, se cesta zdaj ne bi videla, ker bo toliko navijačev, tako da mislim, da bodo navijači tisti, ki nas bodo navzgor porivali z energijo.

O modri majici najboljšeta na gorskih ciljih: Mislim, da imam lepo prednost, ampak to ni bil nikoli cilj. Ne vem, kako se bo jutri končalo. Videli bomo.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ