Tadej Pogačar: Tri sekunde do bele majice

Tadej Pogačar: Tri sekunde do bele majice
16.06.2018 AVTOR: DZ

Tadej Pogačar blesti tudi na letošnji dirki po Sloveniji, saj je trenutno sedmi v skupnem seštevku, kraljevsko etapo pa je končal na četrtem mestu: "Pazil na belo majico."

Tadej Pogačar je spet pokazal, da gre za kolesarja prihodnosti, a obenem tudi že sedanjosti. Šele drugo sezono nastopa med člani do 23 let, že lani pa je dirko po Sloveniji končal na petem mestu. Letos je konkurenca še močnejša, Tadej Pogačar pa je kraljevsko preizkušnjo končal na četrtem mestu. Bil je tretji v sprintu prve zasledovalne skupine, ki je za Primožem Rogličem zaostala za 33 sekund. Pogačar je nekoliko popusitl šele na zadnjem vzponu na Volovljek.

“Že od začeta je bilo težko. Potem ko sem ujel svoj ritem, ni bilo več takega problema. Na vrhu pa smo imeli tako vzpodbudo, da je samo še dodalo nekaj moči,” je dejal kolesar moštva Ljubljana Gusto Xaurum. Prav na zadnjem vzponu se je etapa tudi odločala. Primož Roglič se je preprosto odpeljal, preostalim je ostal boj za “preživetje”. “Ko je Roglič napadel, sem bil že nekaj metrov v ozadju. Ampak, ko sem enkrat ujel svoj ritem, ni bilo več tako težko, če sploh lahko tako rečem," je še pojasnil Pogačar.

A 19-letni kolesar je imel na zadnjem vzponu povsem drugačen cilj kot preostali kolesarji: “Na zaključnem klancu sem bolj kot ne pazil na belo majico Michaela Storerja.” Prav ta boj za najboljšega mladega kolesarja ostaja odprt. V igri pa ostajata samo še dva kolesarja. Storer, sicer član moštva Sunweb ima vsega tri sekunde prednosti pred Pogačarjem. V skupnem seštevku pa zasedata šesto in sedmo mesto. O nosilcu bele majice bo tako odločal zaključni kronometer do Novega mesta.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ