Tadej Pogačar: “Upam, da bo že v nedeljo zalaufalo”

Tadej Pogačar: “Upam, da bo že v nedeljo zalaufalo”
09.09.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

12. mesto. Mnogi so pričakovali več, a dejstvo je, da Tadeju Pogačarju ravninska vožnja na čas na evropskem prvenstvu še zdaleč ni ustrezala. Kaj pa je povedal za Val202 po koncu?

O vožnji na čas
Radijska postaja mi je “crknila”. Ko sem videl, da se mi Ganna in Evenepoel hitro približujeta, mi je vse dol padlo. Nekako sem našel spet ritem, a ko ti enkrat malo dol pade in se hočeš spet pobrati, ni več pravega ritma. Mislim, da sem se spet nekaj novega naučil. Vseeno je bil zelo hiter kronometer. Soliden nastop. Ne najslabši, ampak zagotovo med slabšimi. Gledam pozitivno naprej. Najprej proti nedelji, ko je proga morda malenkost boljša zame. Bomo videli, kako se bo dirka odvijala. Upam na dobro dirko tudi v nedeljo, in da lahko še tam pokažem, kar lahko.

O tem, če lahko po naporni sezoni spet pride v pravo formo
Moja želja je, da se vrnem. Glavni cilj zaključnega dela sezone so italijanske klasike z dirko po Lombardiji za konec. Bomo videli, če bo do takrat prišla forma. Če ne bo, se ne bom sekiral. Sezona je bila več kot odlična in uživam tudi v takih dneh, kot je bil danes. Da se naučim nekaj novega. Bomo videli, kaj bo do konca sezone. Jaz sem vesel, da lahko nastopam z reprezentanco. Dal bom vse od sebe na vseh tekmovanjih. Bomo videli.

O trasi kronometra
Danes je bila res ravna, zelo hitra proga. Tisti prvi del s prvim klančkom in potem več ali manj pod nogo navzdol. Zelo hitro je šlo, ampak z vetrom v glavo, kar mi ni najbolj ugajalo. Včasih sem mislil, da so mi ravni kronometri full všeč, ampak mi očitno niso najbolj po godu. Fizika vseeno dela svoje. Mi je bolje, če je nekaj klancev. V nedeljo mi bo dirka zagotovo malce bolj pisana na kožo. Še vedno pa se lahko zgodi, da bodo hitrejši kolesarji tudi pretrpeli do konca.

O tem, če je bila to prednost, da je za njim startal Ganna
Najprej sem mislil, da bo vzpodbuda, ker je za mano startal. Da me je pognal. Potem pa, ko se na obratu obrneš, pogledaš na števec in vidiš, da te po prvih desetih kilometrih že kar lovi, pa to postane grožnja. Tudi radijske postaje nisem več slišal. Najbrž sem jo utopil s švicom. Na koncu sem ugotovil, da se mi zelo hitro približuje in mi ne gre najboljše.

O poletnem tekmovalnem premoru
Že od nekdaj se mi to pojavlja kot majhna težava. Ta poletni premor. Sploh letos smo dolgo v poletje dirkali. V vročini. Se mi zdi, da me je kar izčrpalo. S treningi sem hitro startal, tudi počutil sem se v redu. Na dirkah pa manjka malo tistega tekmovalnega ritma. A mislim, da s Plouayjem in zdaj s kronometrom pridobivam nazaj ta pulz. Bomo videli. Upam, da bo že v nedeljo zalaufalo.

O vožnji brez radijske postaje
Kronometer. Lepo je, če te nekdo vzpodbuja, govori ovinke, kje se voziti, kako pritiskati, kje so ostali. Ko postaje nimaš več, vsaj pri meni vse to postane bolj kot trening. V prvem delu sem bil zares motiviran in mi je bilo v užitek voziti, potem, ko crkne nekako preklopiš. Kot bi šlo za trening. Nihče te ne žene več. Ampak, ni panike.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ