Tadej Pogačar: V naslednjih letih na višja mesta

Tadej Pogačar: V naslednjih letih na višja mesta
17.06.2018 AVTOR: DZ

Tadej Pogačar je dirko po Sloveniji končal na četrtem mestu, samo dve sekundi za tretjim Matejem Mohoričem. A osvojil je belo majico.

Primož Roglič je sicer prepričljivo dobil letošnjo dirko po Sloveniji, saj je drugega Rigoberta Urana ugnal za 1:50. A za njim se je bil hud boj za mesto na stopničkah. Po zadnji vožnji na čas se je na tretje mesto prebil Mohorič. Zaostal je za 2:14. Samo dve sekundi za njim pa je dirko na četrtem mestu končal Tadej Pogačar. Kolesar moštva Ljubljana Gusto Xaurum je tako še izboljšal lansko peto mesto.

“Konkurenca je bila še malce močnejša kot lani. Ampak, mislim da sem bil letos še bolje pripravljen. Cilj je bila bela majica, in mislim da smo naredili vse, kar smo lahko. Za mano je res zelo lepa dirka po Sloveniji,” je dejal komaj 19-letni Pogačar. Med mlajšimi člani kolesari šele drugo sezono in tokrat je moral biti hud boj za belo majico najboljšega med mladimi. Pred kronometrom je za tri sekunde zaostajal za Michaelom Storerjem. Kolesarja Sunweba pa je na poti do Novega mesta uspel premagati. Na koncu je do želene majice prišel z zgolj dvema sekundama naskoka pred Storerjem:

“Med samo vožnjo sem dobil samo podatek, da sem na vmesnem času pet sekund pred Storerjem. Takrat sem vedel, da moram dati vse od sebe, ker bo šlo na testno. Danes mi v cilju ni ostalo več nič moči.” To je bilo očitno v zadnjih petih kilometrih, ko je bil na kolesu že zelo nemiren: “Dal sem res vse od sebe. Na cilj sem prišel zadovoljen ravno zato, ker sem dal vse od sebe. Ko pa sem slišal, da imam belo majico sem bil vesel. Res izjemno.” Zaradi majhnih razlik med najboljšimi pa je bilo čakanje na uradno razglasitev nadvse mučno:

“Vedel sem, da bo na tesno. Čakal sem, da izvem, ali sem dobil belo majico ali ne. Bil sem kar živčen, pa še k sebi sem moral še priti po naporu. Ampak, ko so mi povedali, da mi je uspelo, je bilo neverjetno.” Prav zato mu ni tako zelo žal, da ni prišel med najboljše tri, pa čeprav sta ga do Mohriča ločili vsega dve sekundi: “Četrto mesto v skupnem seštevku je res nekaj izjemnega. Sicer pa vse čestitke Mohoriču in Rogliču. V naslednjih letih pa še na višja mesta.” Seveda bo v naslednji sezoni vozil za zvezdniški UAE Team Emirates.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ