Tadej Pogačar: "Veliko smo improvizirali"

Tadej Pogačar: "Veliko smo improvizirali"
01.06.2021 AVTOR: DZ, foto: Tadej Pogačar

"Hitro gre tale čas," je med drugim zapisal Tadej Pogačar, ki se oglaša iz Sestriera. Tam je na višinskih pripravah pred Tourom.

"Hvala vsem vam, ki navijate doma, mi pišete in pošiljate sporočila podpore. Hvala vsem in vsakemu posebej."

"Po zmagi na dirki Liege–Bastogne–Liege sem imel nekaj dni počitka oziroma je bilo vse skupaj dokaj mirno. Že naslednji teden pa sem bil bolj na tesno s časom, saj me je doma v Sloveniji poleg treninga čakalo veliko sponzorskih in medijskih obveznosti," je zapis začel Tadej Pogačar:

"Vse skupaj je nekoliko otežilo še vreme, ki mi ni šlo najbolj na roke. No, tudi to sem opravil in se vrnil v Monako, kjer sem ostal dva dni in naredil še en ‘konkreten’ trening. Potem pa sem se odpravil v Francijo na ogled nekaterih etap letošnje Dirke po Franciji." Ogledal si je Mont Ventoux, Andorro in del Pirenejev, pa traso kronometra.

"Bilo je kar ‘pestro’, še posebej zato, ker potovanje naokoli v času covida ni tako enostavno. Zaprte restavracije, hoteli ... vse skupaj je bilo videti tako, kot da smo ‘taborniki’. Veliko smo improvizirali, ampak imeli smo se lepo. Pa da ne bi kdo pomislil, da smo šli na izlet. Bilo je tudi naporno, saj smo v vseh teh dneh naredili prvi dober blok treninga v fazi priprav na TdF. Po tem ogledu sem odšel direktno na višinske priprave v Sestriere."
"Bilo je kar ‘pestro’, še posebej zato, ker potovanje naokoli v času covida ni tako enostavno. Zaprte restavracije, hoteli ... vse skupaj je bilo videti tako, kot da smo ‘taborniki’."
V tem zimsko-športnem središču je z delom ekipe še vedno. Višinske priprave so pač nepogrešljiv del treninga v pripravi na tako pomembno dirko, kot je Tour de France. "Tule sedaj upamo na kaj boljše vreme, da bi tako opravili celoten program treningov pred naslednjimi mojimi izzivi. Kot veste, grem od tu naravnost na Dirko po Sloveniji, ki bo od 9. do 13. junija, pa na državno prvenstvo v kronometru 17. junija. Sledi ‘moja’ dirka – kriterij v Industrijski coni Komenda v petek, 18. junija, ter cestno državno prvenstvo v nedeljo, 20. junija. Od tu pa naravnost v Francijo na start TdF."

Pogačar je še dodal, da bo kar pestro, in da bo potem, če bo vse po sreči nastopil še na olimpijskih igrah v Tokiu, pa tudi na svetovnem prvenstvu. Za konec se je še zahvalil vsem, ki ga tako ali drugače podpirajo: "Hvala vsem vam, ki navijate doma, mi pišete in pošiljate sporočila podpore. Hvala vsem in vsakemu posebej, žal je vsem nemogoče odgovoriti, vas pa cenim in vse to mi daje še dodatne motivacije in energije. Se vidimo na cesti."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ