Tadej Pogačar: Želim si uspešno vrnitev v tekmovalni ritem

Tadej Pogačar: Želim si uspešno vrnitev v tekmovalni ritem
05.02.2020 AVTOR: DZ

Štirje Slovenci danes začenjajo sezono na dirki po Valenciji. Med njimi tudi Tadej Pogačar. Tu je intervju, ki so ga objavili na njegovi spletni strani.

O dirki po Valenciji in štirih Slovencih, ki danes začenjajo sezono na tej preizkušnji smo že pisali.Tu pa je še intervju s Tadejem Pogačarjem, ki so ga objavili na njegovi spletni strani.

Kako so potekale priprave na letošnjo sezono?
Priprave na novo sezono so potekale po načrtu in tudi vreme nam je bilo dokaj naklonjeno. Imeli smo dva trening kampa po teden dni, kjer se je zbrala celotna ekipa. Prvič v Emiratih in drugič v Španiji. Zatem sem opravil nekaj treninga na francoski Azurni obali, zaključil pa z višinskimi pripravami v Sierra Nevadi pred dobrim tednom dni. Mislim, da sem dobro treniral in tako dobro izkoristil ugodnejše pogoje za trening, kot bi jih imel doma.

"Pripravljenost se mi zdi, da je kar v redu, težko pa kaj bolj natančno ocenim, saj je za menoj dolg tekmovalni premor."
Tadej Pogačar
V ekipi imate nekaj novih kolesarjev. So to okrepitve, ki ste si jih tudi sami želeli? Ste se že imeli priložnost spoznati z njimi, morda opraviti skupaj tudi kakšen trening?
Da, v ekipi je kar nekaj novih imen in upam, da bomo skupaj na dirkah dosegli še več dobrih rezultatov, poleg tega pa upam na še boljšo podporo takrat, kadar je bom sam potreboval. Vsi so se hitro vklopili v ekipo in zaradi tega je tudi vzdušje v ekipi tisto pravo. Skupaj z nekaterimi smo na drugem trening kampu ekipe v Benidormu opravili tudi kar nekaj treningov in se tako še malo bolje spoznali.

Vidite tudi v ekipi napredek v primerjavi s prejšnjo sezono?
Zagotovo, vsi vključeni se trudijo narediti korak naprej. Že to, da so v ekipo pripeljali nekaj mladih in nadarjenih kolesarjev, kaže na to, da želimo delati dolgoročno. Prav tako so se na skupnih pripravah predstavili ekipni sponzorji, kjer je vsak na svoj način predstavil, kako določene stvari izboljšati oziroma dodelati. Tudi tole danes tu na velodromu, kjer smo naredili testiranje in nastavitve koles za kronometer, kaže na to, da želimo biti pozorni na vse podrobnosti in ničesar prepustiti naključju.


"Nisem več novinec in verjetno drugi mislijo, da sem eden izmed kandidatov za zmago."
Tadej Pogačar
Danes startate na svoji prvi letošnji dirki. Kakšna je trenutno vaša pripravljenost?
Pripravljenost se mi zdi, da je kar v redu, težko pa kaj bolj natančno ocenim, saj je za menoj dolg tekmovalni premor. Bomo pa po tem tednu videli, kako v redu je bilo to in kako bo naprej.

Kaj pričakujete od te prve letošnje dirke?
Upam, da nam bo kot ekipi šlo dobro. Trenutno sotekmovalcem, ki dirkajo na dirki po Argentini in Savdski Arabiji, kaže zelo dobro in podobno si želimo tudi tu. Smo dobro pripravljeni in motivirani, imamo tudi odličnega šprinterja Kristoffa in dali bomo vse od sebe, da posežemo čim višje. Sam si samo želim uspešno vrnitev v tekmovalni ritem, kaj pa bo na koncu to pomenilo, bomo videli v nedeljo.

Verjetno se zavedate dejstva, da v pelotonu ne boste več novinec, pač pa za večino vseh eden izmed kandidatov za skupno zmago. Kako sami gledate na to dejstvo, ki se mu v prihodnje ne boste mogli izogniti?
Ja, nisem več novinec in verjetno drugi mislijo, da sem eden izmed kandidatov za zmago. Sam se s tem ne obremenjujem, sploh po tako dolgem tekmovalnem premoru. Danes bomo vsi startali iz ničle in na etapah se bo treba boriti in dati vse od sebe. Kam me bo to na koncu pripeljalo, ne vem, vem pa, da bom zadovoljen, če bom iz sebe iztisnil vse, kar bo glede na trenutno pripravljenost mogoče.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ