"Tako zapustiti Ljubljano je lepo"

"Tako zapustiti Ljubljano je lepo"
05.07.2015 AVTOR: D. Z.
Barbara Guarischi in Lucinda Rand. Dve veliki junakinji 1. etape dirke Giro Rosa bosta vsekakor najbolj zadovoljni zapustili Slovenijo.

Giro Rosa po treh dneh zapušča Slovenijo. Annemiek Van Vleuten, Barbara Guarischi in Lucinda Rand. To so tri kolesarke, ki so zaznamovale dvodnevno dirkanje po slovenskih cestah. Prvo etapo je dobil Guarischijeva, ki sib o vsekakor zapomnila Ljubljano. Tu se je po dolgem času vrnila na sam vrh. Zato vzklik ob prihodu v cilj ni nobeno presenečenje:

“Morda sem pri tem kar nekoliko pretiravala. A to je bil vzklik olajšanja. Štiri mesece sem čakala na to zmago. Na nobeni dirki se mi ni izšlo. Tu na Giru sem hotela zmagati za vsako ceno in uspelo mi je že v prvi etapi. ” A prav lahko tudi ni bilo. Članica moštva Velocio Sram je v zaključku bila boj z zvezdnicami iz Liv Rabobanka:

“V zadnji ovinek smo hotele pripeljati na prvih mestih, vendar pa nas je Rabobank prehitel. Lucinda pa je spet začela prehitro, njihovo delo pa smo znale izkoristiti. Cilj je bil, da s Tiffany Cromwell dobimo leteči cilj, vendar so ubežnice pobrale vse sekunde. Zato smo se osredotočile na končni cilj. Vozile smo se lahko v zavetrju, saj nam ni bilo treba narekovati ritma. V zaključku pa smo opravile odlično delo. Kolegice so bile sijajne.

Še z drugim drugim mestom v dveh dneh je lahko zadovoljna tudi Lucina Rand. Za nagrado je namreč oblekla rožnato majico vodilne v skupnem seštevku: “Moram biti zadovoljna. Etapna zmaga morda še pride na ali pa tudi ne. Že pred etapo sem računala na ta sprint z mislijo, da bi lahko oblekla rožnato majico. In zdaj se nam je izšlo. ” Brandova je tudi priznala, da so se pri sestvi vlaka v zadnjih metrih rahlo ušteli:

“Morda smo začele prezhodaj, vendar smo izgubile no kolesarko že pred sprintom. Tako je morala druga prevzeti več nalog v vlaku. Opravil je odlično delo. Sam sem morala sprint začeti že pred ovinkom kar je bilo prezgodaj. Ampak, še vedno sem lahko zadovoljna. Sprint sem začela že pred zadnjim ovinkom. Za sabo pa potem čutiš kolesarke, kit te dohitevajo. Vse, kar lahko narediš je, da držiš svojo linijo in veš, da lahko mimo tebe prihitijo samo po eni strain. ” Brandova tako navdušena zapušča Slovenijo: “Tako je Ljubljano lepo zapustiti. “ V Italiji jo čaka težko delo. Branjenje štirih sekund naskoka pred zmagovalko v v BTC-ju.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ