Teunissen po grdem padcu pristal v bolnišnici, ogrožen njegov nastop na klasikah

Teunissen po grdem padcu pristal v bolnišnici, ogrožen njegov nastop na klasikah
20.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Mike Teunissen/Instagram

Nizozemec Mike Teunissen je grdo padel na pripravah Jumba Visme na Tenerifih in pristal v bolnišnici. Zaradi izgube enega od ključnih mož za klasike je zaskrbljen tudi Wout van Aert.

Mike Teunissen je zablestel v sezoni 2019, ko je presenetljivo dobil prvo etapo dirke po Franciji in oblekel rumeno majico. Sezona 2019 je bila njegova najboljša doslej, v lanski pa je imel ogromno smole s poškodbami, ki se očitno nadaljuje tudi v začetku letošnjega leta.

»Imam se za optimista in za kolesarja, ki zelo dobro obvlada kolo, v prejšnjem tednu pa sem začel močno dvomiti v obe stvari. Moji sotekmovalci so mi povedali, da sem imel res smolo, da sem sredi ovinka povozil kamen, ki je bil slabo viden in ki je povzročil moj padec. Po prihodu na Nizozemsko so pregledi pokazali, da bom potreboval nekaj tednov, preden bom spet lahko sedel na kolo,« je zapisal na Instagramu Teunissen.

Ker točnega obsega poškodb ni razkril, tudi ni povsem jasno, kdaj bo Teunissen lahko prišel nazaj na dirke, vsaj prvi del sezone tlakovanih klasik pa bo skoraj zagotovo izpustil. To je velik udarec tudi za Wouta van Aerta, ki bo eden glavnih favoritov za zmago na vseh enodnevnih klasikah sezone. »Stvari se ne odvijajo v pravo smer. Z mano, Mikom in Tomom Dumoulinom smo imeli tri kolesarje, ki so lahko zraven v zaključku vseh enodnevnih dirk, na Toma zaenkrat ne moremo računati, upam pa, da Mika ne bomo izgubili za celo spomladansko sezono. Stanje trenutno res ni dobro,« je van Aert povedal v izjavi za Het Nieuwsblad.

Na Teunissna bo julija na dirki po Franciji računal tudi Primož Roglič, saj je bil Nizozemec uvrščen na prvotni seznam ekipe za rumeno pentljo. Vsi v Jumbo Vismi si predvsem želijo, da bi se smola Teunissna počasi končala in da bi bil Nizozemec spet pomemben člen ekipe.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ