Thomas po izjemnem fotofinišu: »Colbrelli je tako priletel mimo, da mi je skoraj odneslo čelado!«

Thomas po izjemnem fotofinišu: »Colbrelli je tako priletel mimo, da mi je skoraj odneslo čelado!«
04.06.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Geraint Thomas je v peti etapi dirke po Dofineji presenetil tekmece in slavil z napadom v zadnjem kilometru. Še enkrat več je praznih rok ostal Sonny Colbrelli, ki je z naskokom najhitrejši šprinter dirke, a ga je tokrat Valižan prelisičil.

Dogajanje v peti etapi dirke po Dofineji je bilo zelo pestro, v pobegu je bil tudi Kasper Asgreen, ki je bil le devet sekund oddaljen od rumene majice, zato je lov na ubežnike cel dan potekal »na polno«, temu primerno hiter je bil tudi tempo v etapi.

V zaključku je Bahrain Victoriousu le uspelo vzpostaviti red, ujeli so tudi Lawsona Craddocka, ki je poizkušal z napadom v zaključku, a je imel dober kilometer pred ciljem Colbrelli pred sabo le še izmučenega Jacka Haiga. Priložnost je začutil Geraint Thomas, s skokom je dobil ravno dovolj prednosti, da jo je zadržal do ciljne črte. Colbrelli je kot blisk priletel iz ozadja in odločal je fotofiniš, ki je na koncu razveselil Valižana.

»Napad ni bil načrtovan, a sem videl, da imajo pri Bahrainu le še Jacka Haiga, ki je bil na čelu že kar nekaj časa. Pred nami je bilo nekaj zavojev, ki so mi prinesli malo prednosti, zato sem si mislil »napadi, pa bo, kar bo«. Ko sem po radiu slišal, da imam malo prednosti, sem le še gonil na polno do ciljne črte,« je po etapi povedal Thomas.

Skorajda bi se moral sprijazniti z drugim mestom, rešil ga je fotofiniš: »Po pravici povedano sem mislil, da sem na črti ostal brez zmage. Dva metra pred ciljem sem želel dvigniti roki v zrak, a je Colbrelli tako hitro priletel mimo, da sem mislil, da mi bo odneslo čelado z glave. Seveda je zelo lepo, da mi je uspela ta zmaga.«

Profil 6. etape dirke po Dofineji.

Thomas si je priboril še 10 odbitnih sekund, po etapi mu je čestital tudi Colbrelli, ki je priznal, da je Valižan izkoristil najboljši možni trenutek za napad in da bi težko storil kaj več. Rumeno majico je uspel zadržati Lukas Postlberger, ki ima še vedno le sekundo naskoka pred Aleksejem Lucenkom.

Danes dirka zavija v gore, v zadnjih 45 kilometrih kolesarje čakajo štrije vzponi, dva druge in dva tretje kategorije, cilj pa bo 167,2 kilometrih v kraju Le Sappey-en-Chartreuse.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ