Thomas še brez pogodbe za naslednje leto

Thomas še brez pogodbe za naslednje leto
31.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Bo Geraint Thomas ostal v moštvu Sky ali ne? Pogodba mu konec sezone namreč poteče, z zmago na dirki po Franciji pa si je vsekakor dvignil ceno.

Geraint Thomas je v nedeljo slavil zmago na dirki po Franciji, ker pa mu po tej sezoni poteče pogodba, je zdaj že glavno vprašanje, kje bo nadaljeval kariero. Thomas sicer ni rosno mlad, saj je maja dopolnil 32 let, a očitno je prišel v tista najboljša leta. Že junija je Thomas medijem dejal, da ima različne ponudbe iz drugih ekip, a da se prav v Skyju počuti, kot da bi bil doma. A do začetka dirke po Franciji s Skyjem pogodbe ni podaljšal.

Tudi zdaj je očitno še ni. Je pa dejstvo, da je v the treh tednih njegova cena krepko zrasla. “Pogodbe še nisem podpisal, tako da sem zdaj izbral kar pravi čas,” je za BBC dejal Thomas, obenem pa se je v jutranji oddaji BBC Breakfast pošalil, da je je bilo zavlačevanje s podpisom pogodbe njegova najboljša stvar, poleg zmage na dirki po Franciji, seveda. “Ostal bo tukaj. Gre samo za višino pogodbe. Ne bo se zmanjšala, to je gotovo. Ljudje nimajo težav s tem, če se nekoga plača glede na dosežke. Tudi mi s tem nimamo težav,” naj bi v Parizu dejal glavni menedžer moštva Sky Dave Brailsford.

Thomas pa je v eni izmed oddaj vseeno namignil, da bi prav lahko prišlo do tega, da bi zamenjal ekipo. Če ostane v Skyju bi vsekakor lahko prišlo do vprašanja, kdo bo kapetan na prihodnji dirki po Franciji. Ali aktualni zmagovalec ali pa štirikratni zmagovalec Froome. “Kar precej močnih ekip se zanima zame, a o tem moraš trezno razmisliti. Pozitivne in negativne plati. Do zmage na Touru sem prišel tudi po zaslugi zelo močne ekipe. Ne moreš kar v eno ekipo, pa čeprav kot kapetan. Če ob sebi nimaš prave podpore, težko prides do zmage,” je še dodal Thomas:

“O tem smo se veliko pogovarjali in Dave je dejal, da če bom dovolj dober, potem bom dobil priložnost. To se je tudi zagodilo. Prepričan sem, da če bom še naprej dober, da bom dobil še kakšno priložnost.” Kaj pa pogodba? “Gre za pomembno odločitev. Moram se umiriti in dobro premisliti. To bom naredil čez nekaj dni, ko bom lahko trezno razmišljal,” je še dodal Thomas.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ