Tilen Finkšt, najboljši Slovenec v Poreču

Tilen Finkšt, najboljši Slovenec v Poreču
06.03.2023 AVTOR: Uredništvo

Včeraj se je v Taru končala 24. izvedba dirke Trofeje Poreč (1.2), ki jo je po 156 kilometrih v ciljnem šprintu dobil Poljak Patryk Stosz (Voster ATS Team).

Drugi je bil zmagovalec letošnje Trofeje Umag, Čeh Adam Toupalik (Elkov - Kasper), tretji pa Francoz Thibaud Gruel (Groupama FDJ Conti). Tilen Finkšt, ki je bil na dirki najboljši Slovenec je v zahtevnem sprintu na klanec na koncu zasedel 5. mesto ter osvojil 15 UCI točk.

Ekipa KK Adria Mobil je bila oslabljena, nastopilo je samo pet kolesarjev - Kristijan Koren, Kristjan Hočevar, Gal Glivar, Aljaž Jarc in Tilen Finkšt, saj je moral zadnji trenutek zaradi bolezni nastop odpovedati Aljaž Turk.

Športni direktor Marko Kump je bil po dirki zadovoljen s predstavo svojih varovancev: "Ves čas smo bili aktivni, Gal je bil dolgo časa v begu skupaj z Italijanom Montefioriom. A niti vreme (popolno brezvetrje) niti interesi ekip zadaj nam nista šla na roko, tako da ju je glavnina ujela še pred razpletom dirke. Tilna so fantje v zaključku pripeljali v dober položaj za zaključni sprint, žal mu je v hudi konkurenci na koncu malo zmanjkalo, da bi bil na stopničkah ali da bi dirko celo dobil. Pozitivno gledamo naprej in vse sile usmerjamo proti večetapni dirki Istrska pomlad, ki bo na sporedu od 9. -12.marca. Ekipi se bo namesto Aljaža Turka pridružil Boštjan Murn."Rezultati:

Značke: Cestno
Ključne besede:
Adria Mobil
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ