To soboto v Umag na Istria Granfondo tudi Tadej Pogačar

To soboto v Umag na Istria Granfondo tudi Tadej Pogačar
17.10.2019 AVTOR: Sporočilo za javnost

Letošnji kolesarski maraton Istria Granfondo bo potekal od 18. do 20. oktobra, v severozahodno Istro pa bo privabil številne ljubitelje kolesarstva.

Prireditev se organizira že osmo leto zapored, kolesarji pa imajo na voljo dve dolžini: Granfondo Small (94 km, višinska razlika 1170 m) in Granfondo Classic (119 km, višinska razlika 1650 m).


Tadej Pogačar
prihaja na Istria Granfondo prvič:

„Od slovenskih kolesarjev sem o mednarodnem maratonu Istria Granfondo in bogatem spremljevalnem programu slišal same najlepše stvari, zato se že res veselim, da se bom maratona letos udeležil še sam. Umag in Istro sem obiskal že večkrat kot turist, to soboto pa bom kolesaril po 119 km dolgi stezi Istria Granfondo Classic. Kot slišim, bo vreme odlično, v vsakem primeru pa na vožnji po istrskem polotoku pričakujem super vzdušje in čudovite razglede.“

Na prireditev je samo nekaj dni pred njenim začetkom prijavljenih že več kot 500 udeležencev iz več kot 15 držav, njihovo število pa se bo do sobote še povečalo. Start in cilj obeh dirk bo v Umagu, v bližini Stella Maris Resorta ob stadionu ATP Gorana Ivaniševića, dirki pa bosta kolesarje popeljali ob obali in po notranjosti Istre. Novost v primerjavi z lanskimo daljšo razdaljo je nekoliko spremenjena trasa Granfondo Classic. Dodan je vzpon Livade–Oprtalj in odsek „strade bianche“ oziroma del v dolžini 3 km, ki je popolnoma raven z dobro utrjeno makadamsko podlago.


Laura Šimenc
je do zdaj nastopila na skoraj vseh maratonih Istria Granfondo.

Istria Granfondo je najlepši in najbolje organizirani kolesarski maraton na prelepi istrski obali, kjer lahko uresničite svoje kolesarske ambicije ali pa preprosto uživate v prekrasnem koncu sezone in z rekreacijo povežete izjemno istrsko kuhinjo. Vsako leto sodelujem na maratonu in nikdar me ne razočara – pokrajina, ljudje in organizacija so neverjetni in že se veselim ponovnega sodelovanja. Vabim tudi vse druge, ne bo vam žal!“, je dejala Laura Šimenc, svetovna amaterska prvakinja in ambasadorka kolesarskih dogodkov severozahodne Istre.

Josip Rumac, aktualen državni prvak v cestnem kolesarstvu in na kronometru ter prejemnik edine medalje na svetovnih prvenstvih za Hrvaško, prihaja na Istria Granfondo že petič, v letu 2019 pa se je udeležil že 60 profesionalnih dirk.

„Nastop na tem kolesarskem maratonu me vsakič znova razveseli, saj je to že peto leto zapored moja zadnja dirka v sezoni. Steza je srednje zahtevna, prilagojena vsem, zanimiva od starta do cilja ter zelo razgibana in hitra. Pričakujem, da se bodo kolesarji in ljubitelji kolesarstva udeležili v čim večjem številu, saj je to največji rekreativni kolesarski dogodek na Hrvaškem“, je povedal Josip Rumac.

Udeležbo je potrdil tudi Radoslav Rogina, najbolje uvrščeni hrvaški tekmovalec na kolesarski dirki CRO Race. Rogina je eden od najbolj izkušenih hrvaških kolesarjev in član slovenskega moštva Adria Mobil.

„Na Istria Granfondu nastopam že drugič. Veselim se nastopa in vožnje po Istri v tem lepem letnem času. Od dirke pričakujem dobro druženje z veliko prijatelji, ki bodo tudi nastopili, a ko pogledam progo, ki je dokaj zahtevna, lahko rečem, da se bomo tudi dobro prepotili“, je izjavil Radoslav Rogina.

Za najboljše udeležence so sponzorji letos pripravili bogate nagrade. Absolutni zmagovalec bo domov odpeljal kolo Bianchi Via Nirone 7 Alu, ki ga podarja dolgoletni partner dirke Keindl Sport. Vsi udeleženci, ki bodo svoj startni paket prevzeli v petek, bodo sodelovali tudi v tomboli in imeli možnost za osvojitev kolesarskega računalnika Garmin Edge 530.

Za logistični del ter startno in ciljno ravnino dirke od začetka organizacije Istria Granfonda skrbi ista ekipa, ki je sodelovala tudi pri nekdanji dirki Tour of Croatia in letošnji dirki CRO Race. Prva tri mesta bodo razglašena po dirki z uradnim protokolom v kar 11 kategorijah za vsako stezo, pripravljene pa so tudi zanimive in bogate nagrade.

Več informacij ter podrobnosti o sami prijavi so na voljo na uradni spletni strani in na na Facebook strani.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ