To soboto na Golte

To soboto na Golte
13.06.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Na vrsti je drugi vzpon za Pokal Slovenije za amaterske kolesarje. Predprijave še do četrtka.

Predprijava: 15 € do četrtka 15.6. do 15.00 na spletnem portalu prijavim.se              

Na »klancu profijev «, kot se ga je v zadnjih letih prejel vzdevek, se bodo to soboto pomerili naši najboljši amaterski kolesarji. Kljub temu, da vzpon šteje za Pokal Slovenije, je tekma namenjena tudi kolesarjem brez licenc. Lani je z vzponom najhitreje opravil Primož Porenta (ŠD BAM.BI), ki je na Golte prikolesaril v dobrih 42-ih minutah (42:41), med dekleti pa je slavila Ajda Opeka (KD Branik Maribor) s časom 55:04.

 

Start dirke bo ob 10. uri iz Mozirja. Pred kolesarji je 13 km vzpona - od letečega starta do cilja pri Alpskem vrtu z višinsko razliko 975 m. Najbolj strm del trase je zadnji odsek tik pred ciljem, kjer se naklon povzpne nad 20%. Prav zadnji del ima nemalokrat selektivno vlogo v ciljnih obračunih.

 

Klanec »profijev «

Golte so sicer že dvakrat gostile kraljevsko etapo dirke po Sloveniji – leta 2011, ko je na dirki nastopil Vincenzo Nibali, z vzponom pa je takrat najhitreje opravil Italijan Diego Ulissi (Lampre), in pa lansko leto, ko je klanec najhitreje prevozil Estonec Rein Taaram äe (Katjuša), ki je postal tudi zmagovalec dirke Po Sloveniji.

 

Izkoristite dan v naravi

Spremljevalce in navijače letos vabimo, da se na Golte povzpnejo po cesti, saj nihalka v tem času še ne bo obratovala. Kljub temu pa Golte ponujajo številne možnosti za aktivnosti v naravi – od sprehodov in daljših pohodov, bike parka za gorske kolesarje, plezanja, do obiska Alpskega vrta, verjetno priporočilo, da dan na svežem zraku izkoristite v celoti, ni potrebno.

 

Predprijava: 15 € do četrtka 15.6. do 15.00 na spletnem portalu prijavim.se

Prijava: 20 € na dan tekmovanja od 8.00 do 9.30 ure na prireditvenim prostoru

Prevzem startnih številk bo potekal na prireditvenem prostoru med 8.00 do 9.30.

Start: Mozirje (pred stavbo Upravne enote)

Razpis Vzpon na Golte 2017

Zemljevid proge

Prijava na Vzpon na Golte

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ