Tom Dumoulin: Najmočnejši bo imel na voljo izjemno ekipo

Tom Dumoulin: Najmočnejši bo imel na voljo izjemno ekipo
07.06.2020 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

"Marca in aprila sem bil še nekoliko skeptičen, zdaj pa se iz dneva v dan stanje izboljšuje. Očitno se bomo lahko zdaj povsem osredotočili na dirkanje," je dejal Tom Dumoulin."Trenutno je težko reči, kdo ima več možnosti. Glede na pretekle mesece bi rekel, da Primož. Vendar pa nihče izmed nas letos še ni dobil priložnosti za dokazovanje."
Tom Dumoulin


Tom Dumoulin bo pri Jumbo Vismi eden izmed treh adutov na dirki po Franciji. Nizozemci bodo zmago napadali z Dumoulinom, Primožem Rogličem in Stevenom Kruijswijkom.

"Na treningih se že počutim, kot Dumoulin izpred dveh let. Kljub vsemu pa se sprašujem, kako bo, ko se bom vrnil na dirke. Nisem še imel priložnosti, da bi se dokazal v dresu nove ekipe. Resnično si želi blesteti tudi v tej ekipi," je dejal Tom Dumoulin. Lani je kot član Sunweba po padcu in poškodbi kolena odstopil z dirke po Italiji. Vrniti se je poskušal na dirki Criterium du Dauphine, potem pa do konca sezone ni več nastopal.

Letos je zaradi bolezni odpovedal krstni nastop v dresu Jumba Visme. Potem pa se je sezona ustavila: "Kot trenutno izgleda, se bom na Tour de France pripravljal na dirkah v Franciji. Potem pa bomo videli. Po vsej verjetnosti bom nastopil še na seriji enodnevnih klasik in na svetovnem prvenstvu." Vse pa se bo vendarle vrtelo okrog dirke po Franciji.

Spomnimo. Roglič je z TV Slovenija dejal, da bo po prvih višinskih pripravah nastopil na dirki Tour de l’Ain in dirki Criterium du Dauphine. "Zdaj se pripravljam na Tour. Nanj se bomo pripravili po najboljših močeh. Tour je največja dirka in enkrat si jo vsekakor želim dobiti. Upam, da mi bo uspelo," je pojasnil Dumoulin. Zaveda se, da bo najprej moral dobiti "interni" boj:

"Vsi trije bomo dobili priložnost za dokazovanje. Na koncu pa bomo vozili za najmočnejšega. V osnovi gremo na start z odkriti kartami. Če bom dokazal, da sem boljši od Primoža in Stevena, potem bom imel ob sebi izjemno ekipo, ki mi bo pomagala do zmage. Seveda podobno velja tudi v nasprotni smeri." In, komu daje prednost? "Trenutno je težko reči, kdo ima več možnosti. Glede na pretekle mesece bi rekel, da Primož. Vendar pa nihče izmed nas letos še ni dobil priložnosti za dokazovanje."Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ