Program do Toura za najboljša Slovenca znan

Program do Toura za najboljša Slovenca znan
29.05.2020 AVTOR: DZ, foto: Alen Milavec

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta razkrila program dirk, na katerih bosta nastopila na poti na dirko po Franciji.

Prestavljena dirka po Franciji se bo začela 29. avgusta, končala pa 20. septembra. Že pred koronavirusom sta si Tour za glavni cilj postavila tudi Primož Roglič in Tadej Pogačar. Na začetku sezone so iz njunih moštev tudi sporočili program dirk, na katerih bi nastopila in od marca naprej bi se njun program pravzaprav zelo prekrival.

Oba bi nastopila na dirki Pariz-Nica, oba tudi na dirki po Baskiji in potem na dveh ardenskih klasikah. Pred Tourom pa še na dirki Criterium du Dauphine. Zdaj se je seveda vse spremenilo. A Primož Roglič in Tadej Pogačar ohranjata osnovni cilj - to je nastop na dirki po Franciji. Roglič je program dirk razkril za TV Slovenija. Julija bo z ekipo na višinskih pripravah, potem pa želi nastopiti na dveh etapnih dirkah v Franciji.

Najprej na dirki Tour de l’Ain, potem pa na sicer nekoliko skrajšani dirki Criterium du Dauphine. Obe sta na sporedu avgusta. Prva od 7. do 9. avgusta, druga pa od 12. do 16. avgusta. Potem bo odšel na zadnje višinske priprave pred Tourom. Za Rogliča bo Tour de l’Ain sploh prva mednarodna dirka v sezoni. Nekoliko prej bo sezono nadaljeval Tadej Pogačar.

Za njim je odličen začetek sezone, nadaljeval pa jo bo 1. avgusta na enodnevni dirki Strade Bianche v Italiji. Za RTV Slovenija je Pogačar dodal, da bo sledil še nastop na klasiki Milano-Sanremo, potem pa se bosta z Rogličem srečala na dirki Criterium du Dauphine. Sledil bo Tour de France. Po Touru pa želita oba zastopati reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Švici. Ta prireditev pa zaenkrat še ni potrjena.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ