Tom Dumoulin: Tu sem, da pustim srce na cesti

Tom Dumoulin: Tu sem, da pustim srce na cesti
12.05.2019 AVTOR: DZ

"Tu sem, da pustim srce na cesti. Osredotočen sem samo na dirko," je med drugim na novinarski konfenerenci pred dirko po Italiji dejal Tom Dumoulin.

Tom Dumoulin je eden izmed favoritov za končno zmago na dirki po Italiji. Enkrat je to dirko že dobil, lani je bil drugi. Že jutrišnja vožnja na čas mu zelo ustreza in prav lahko se zgodi, da bo že jutri oblekel rožnato majico: "Nič ne pričakujem. Tu sem, da pustim srce na cesti. Osredotočen sem samo na dirko." Predvsem pa je zadovoljen s tremi kronometri, enega je že odpeljal, ostaneta mu še dva:

"Všeč so mi trase teh treh voženj na čas, pa tudi etapa z Gavio in Mortirolom. Veselim se je, pa čeprav dan prej, tisti dan in potem naslednji dan ne bom ravno navdušen na tem." Pa je meni, da je letos dovolj dobro pripravljen, da obleče rožnato majico? "Počutim se dobro in čutim, da sem v formi. Le na Liege-Bastogne-Liege mi ni šlo. Morda tudi zaradi vremena."

Večjih sprememb v primerjavi s prejšnjimi leti med pripravami ni uvedel: "Priprave so potekale podobno kot lani in predlani, vedno pa obstaja nevarnost, da se telo ne odzove na isti način. Je pa res, da smo izbrali okrnjen tekmovalni program, saj me po Giru čaka tudi Tour." Dumoulin tako verjame, da bo konkurenčen, čeprav do zdaj ni bil povsem pri vrhu. Zmage letos še nima, medtem ko je Roglič dobil vse tri dirke, na katerih je nastopil:

"On v zadnjih mesecih praktično leti. Zmaguje. In če ti to uspeva, je dobro za samozavest in motivacijo pred Girom. Zase pa ne morem reči tega. Vsekakor je močan in ga bo težko premagati. Tudi sam bi rad zmagoval, a mi ni usojeno. Pomlad ni nikoli moje najljubše obdobje. Zmagal še nisem, vendar je to nova dirka, in upam da bom dober." Dumoulin je še opozoril, da je na letošnjem Giru konkurenca zares izjemna, in da težko napove, komu bo uspelo osvojiti rožnato majico.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ