Tom Dumoulin: Zaenkrat je Thomas nepremagljiv

Tom Dumoulin: Zaenkrat je Thomas nepremagljiv
26.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

“Vedno ohranjam malce upanja, da lahko dirko tudi dobim, a v prvih dveh tednih in pol je bil Thomas močnejši,” je dejal zdaj drugi na dirki po Franciji Tom Dumoulin.

Tom Dumoulin je na dirki po Franciji napredoval na drugo mesto. Na kratki, a zahtevni etapi je prehitel Chrisa Frooma. Bil je tisti, ki je lahko sledil napadom Primoža Rogliča, na koncu pa moral spet priznati premoč nosilcu rumene majice Geraintu Thomasu. Za njim zdaj zaostaja že za 1:59.

Po odpeljanem Giru zdaj že odšteva kilometre do Pariza. Na zadnjem vzponu pa je razmišljal o: “Bolečini. Predvsem o tem. Ob prvem Rogličevem napadu sem videl, da je Froome v težavah, vendar pa sem bil zaprt in sem raje nekoliko počakal. Potem sem poskušal, vendar nisem bil dovolj močan, da bi se otresel Rogliča ali Thomasa.” Seveda je Dumoulin odgovoril tudi na vprašanje, če je Froome, ki je zdaj padel na tretje mestu še vedno kandidat za končno zmago:

“Seveda, vendar pa bo to težko izpeljal, saj je njegov klubski kolega v rumeni majici in je trenutno zagotovo najmočnejši na Touru. Nikoli pa ne veš, kaj se lahko zgodi. Poglejte Giro. Sam se osredotočam nase, ne na Frooma.” Zaenkrat gre Dumoulinu vse po načrtih. Čeprav ob sebi nima ravno najmočnejše ekipe, jo zaenkrat ne pogreša. Pa lahko ogrozi Thomasa? “Thomas je nedosegljiv, če bo nadaljeval s takimi vožnjami. Takega Thomasa bo težko premagati.” Seveda pa se lahko v petkovi etapi čez Tourmalet in Aubisque zgodi marsikaj.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ