Top 5 MTB Maratonov pri naših sosedih

Top 5 MTB Maratonov pri naših sosedih
19.01.2019 AVTOR: Jure Klančar FOTO: Dolomiti SuperBike

Opisali smo že top 5 MTB maratonov v Sloveniji, zdaj pa vam predstavljamo še izbor najboljših tekem pri naših sosedih.

Hrvaška - Mitas 4islands, 9-13.4.2019

Eden najatraktivnejših in najlepših MTB dogodkov v naši bližini je zagotovo aprilski Mitas 4islands. Inovativen tip dogodka je do zdaj vedno vključeval 4 dni, ki se raztezajo po Krku, Rabu, Cresu in Lošinju, vendar to leto za peto obletnico načrtujejo dodaten dan na Krku, več nam pa še niso pripravljeni izdati. Tekma poteka samo v ekipah po dva kolesarja, prijave pa so odprte za vse nad 18 let.

Več informacij ter zadnje prijave najdete tukaj.
Italija - Tilment Marathon bike, 28.4.2019

V mestu Splimbergo že enajstič poteka eden največjih MTB maratonov v Italiji. Prejšnje leto je bila tekma s 1500 tekmovalci vključena tudi v UCI MTB svetovno serijo ter štela kot UEC evropsko prvenstvo. Tekma za letos ponuja dve trasi: daljšo 100-kilometrsko s 3000 metri vzpona, ki spet šteje za UCI MTB svetovno serijo ter krajšo 50-kilometrsko. Tekmi spremlja tudi bogat program z manjšimi tekmami, kolesarskim sejmom ter drugimi dogodki.

Več informacij ter prijave na njihovi spletni strani.


Italija - Garda Bike festival Maraton, 4.5.2019

Med razlogi za obisk slavnega gardskega kolesarskega festivala je tudi odličen vsakoleten maraton. Rocky Mountain BIKE maraton ponuja štiri trase od 28-kilometrske Ronda Facile do 90-kilometrske Ronda Extreme, na kateri morajo tekmovalci premagati 4000 metrov višinske razlike v okolici gardskega jezera. Tekma je ena večjih v Italiji in okolici ter vsako leto privabi več kot 2500 udeležencev. Seveda je tekma le del bogatega programa, o katerem smo že pisali tukaj.

Registracije in več informacij najdete na: https://riva.bike-festival.de/en/marathon/general-info/Avstrija - Salzkammergut Trophy, 13.7.2019

Največji Avstrijski MTB maraton vas z več kot 5000 tekmovalci iz štirideset držav zagotovo ne bo razočaral. Maraton poteka skozi območje UNESCO kulturne dediščine Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut blizu Salzburga. Tekmo spremlja tudi bogat program, kolesarski festival, ter drugi dogodki, na primer downhill monocikel tekma. Kar sedem različnih tras z od neverjetnih 210 do 22 kilometrov vas zagotovo ne bo pustilo ravnodušnih.
Avstrijci se na maratonu lahko pohvalijo tudi z lastno, precej mlajšo in hujšo, verzijo hudiča didija.

Več info in prijave na http://www.salzkammergut-trophy.at.
Avstrija/Italija - Dolomiti SuperBike, 13.7.2019

Letos je že 25. izvedba tekme sicer nesrečno postavljena na isti dan kot Salzkammergut Trophy, vendar organizatorji še vedno pričakujejo skoraj 5000 tekmovalcev. Legendarni MTB maraton na južnem tirolskem že dolgo privablja tekmovalce iz blizu in daleč na enega največjih kolesarskih dogodkov v Dolomitih. Tekma ima dve trasi: daljšo s 110 kilometri (3300 m vzpona) ter krajšo s 60 kilometri (1700 m vzpona). Kot se za tak dogodek spodobi bo tekmo spremljal tudi program s sejmom, koncerti ter zabavami.

Več info in prijave najdete na: http://www.dolomitisuperbike.com
Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ