Tour resnično brez "podium" deklet?

Tour resnično brez "podium" deklet?
02.03.2018 AVTOR: D. Z.
The Times je pred dnevi pisal o tem, da naj bi se organizatorji dirke po Franciji že odločili, da rož in nagrad najboljšim ne bodo več podeljevala dekleta.

Dekleta v rumenih, belih, zelenih, pikčastih oblačilih. Tradicija in pravzaprav zaščitni znak dirke po Franciji.

Deklet, ki podeljujejo nagrade, predvsem pa najboljšim prinesejo zaslužene majice očitno ne bo več. Tako piše The Times. Organizatorji naj bi se že odločili. Na odru za zmagovalce ne bo več deklet. Sicer pa to ni osamljen primer. Organizatorji dirke po Španiji so to storili že na lanski izvedbi. Predvsem je bilo v preteklosti že sporno obnašanje nekaterih kolesarjev.

Peter Sagan je leta 2013 na dirki po Flandriji dekle prijel za zadnjico in bil zato zelo kritiziran. Kasneje se ji je na predstavitvi kolesarjev na Barbantski puščici tudi opravičil. Potem je tu oglaševalska akcija organizatorjev dirke E3 Harelbeke. Leta 2015 so na plakatih prikazovali žensko zadnjico in roko. Napis pa: “Kdo bo uščipnil Harelbeke letos? ” Sicer pa so prav organizatorji te klasike že večkrat poskrbeli za sporne oglaševalske akcije. Uporabili so tudi že župnika, pa otroka …

Lani je Jan Bakelants z žaljivimi besedami v enem izmed intervjujev poskrbel za ogorčenje pred dirko po Franciji. Pod pritiskom organizatorjev se je kolesar moštva Ag2r La Mondiale opravičil. Med prvimi so trend začeli organizatorji prve World Tour dirke v sezoni - torej organizatorji dirke Santos Tour Down Under, ki so že umaknili t. i. "podium girls ". Sledila je dirka po Španiji. Povsem drugače vse skupaj dojema organizator dirke po Italiji Mauro Vegni. Ta je odločen, da dekleta ostajajo in je vse skupaj označil za "trenutni trend ".

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ