Tour: 656 kontrol brez pozitivnega vzorca

Tour: 656 kontrol brez pozitivnega vzorca
02.10.2015 AVTOR: D. Z.
Francoska protidopinška agencija je sporočila, da so zdaj dobili vse rezultate analiz vzorcev, vzetih na dirki po Franciji. Vsi negativni.

Direktorica protidopinške agencije Francesca Rossi je pojasnila: »Na Touru smo opravili 656 dopinških kontrol. Našo strategijo, da opravljamo zelo načrtovane in usmerjene kontrole, smo še izboljšali. Predvsem zato, ker smo informacije zbirali z različnih strani in virov. Predvsem pa iz AFLD-ja. « Od 656 kontrol so vzeli 482 krvnih vzorcev in 174 urinskih.

Krvni vzorci so bili odvzeti tudi z mislijo na Biološki potni list. Predsednik AFLP Bruno Genevois je dodal: »Vse vzorce smo analizirali v Franciji. V laboratoriju Chatenay Malabry, kjer uporabljamo najsodobnejše tehnologije testiranj. Laboratorij v Lozani je nudil zgolj podporo. UCI, CADF in AFLD pa so se odločili, da vzorce ohranimo za možnost retroaktivnega testiranja. «

Seveda pa je med Tourom vseeno prišlo do pozitivnega vzorca. V vzorcu Luce Paolinija so našli sledi kokaina. Kolesar Katjuše je tako predčasno zaključil dirko in morda kariero. In katere vzorce bodo hranili dlje časa? Za obdobje kar desetih let naj bi ohranili vzorce prvih petih v skupnem seštevku. To so bili Chris Froome, Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali in Alberto Contador.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ