Tratnik opisal nesrečo: Lahko sem vesel, da je zgornji del telesa ostal cel

Tratnik opisal nesrečo: Lahko sem vesel, da je zgornji del telesa ostal cel
06.05.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Instagram

Jana Tratnika je doletela velika smola. Namesto, da bi danes začel dirko po Italiji in na kronometru lovil dober rezultat, se odpravlja v domovino s poškodovanim kolenom.


Nesreča Jana Tratnika je velik udarec za ekipo Jumbo Visme in Primoža Rogliča, predvsem pa je udarec za borbenega Idrijca, ki je celo sezono podredil pripravam na Giro in je bil v vrhunski formi pred začetkom rožnate pentlje.

Ob koncu zadnjega treninga pred današnjim začetkom dirke mu je neprevidna voznica, ki ga je spregledala, zaprla pot in Tratnik je poletel čez pokrov njenega avtomobila. V sporočilu na Instagramu je strnil svoje misli in opisal nesrečo.

»Še vedno iščem razloge, zakaj je moralo priti do te nesreče. Bil sem na lepem dopoldanskem treningu, v hotel sem se vračal vesel in poln pričakovanja, saj sem vedel, da je bil to zadnji trening pred Girom. Dva kilometra pred hotelom mi je avtomobil zapeljal na pot in nič nisem mogel storiti. Gospa me je spregledala in je zapeljala direktno vame. Poizkušal sem se izogniti hujšim poškodbam in v zadnjem trenutku sem zavil na desno. Poletel sem v zrak, se zaletel v drevo in pristal na tleh. Na koncu sem lahko vesel, da na zgornjem delu telesa nimam hujših poškodb, najslabše sta jo odnesla koleno in pogačica. Zaenkrat ne vem, kaj naj rečem, res sem žalosten in razočaran, po drugi strani pa moram biti vesel, da se je razpletlo, kot se je. Avtomobilske nesreče so lahko zelo krute,« je v prvem delu zapisa dogajanje orisal Tratnik.


»Ne smem se preveč obremenjevati s tem, kaj je bilo, moram se osredotočiti na prihodnost. Imam odlično podporo ekipe in naredil bom vse, kar lahko, da se vrnem še močnejši. Sem res žalosten, ker ne bom mogel dirkati z ostalimi čebelami. Želim jim vse najboljše in upam, da se je s tem nesreča za nas končala,« je zaključil Tratnik.

Informacij o tem, kako resne so poškodbe Tratnika in koliko časa naj bi trajalo okrevanje, zaenkrat še ni. Je pa včeraj sam pripeljal do hotela, kar je vzpodbuden znak, kasneje pa mu je koleno močno oteklo.

V skladu s trajanjem okrevanja bo Tratnik začrtal tudi naslednje cilje, morda ga bomo videli v ekipi za dirko po Franciji ...

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ