Trije Slovenci uradno potrjeni za Tour

Trije Slovenci uradno potrjeni za Tour
27.06.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar, Matej Mohorič in Luka Mezgec. To bodo trije slovenski kolesarji, ki bodo nastopali na prihajajoči dirki po Franciji. Ambicije pa velike.

UAE, Bahrain Victorious in Jayco AlUla. Tri ekipe, v katerih bodo na dirki po Franciji nastopali tudi Slovenci so potrdile osmerice za veliki Tour. Ustavimo se pri moštvu UAE. Tadej Pogačar je glavni adut.

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji je bil sicer zaradi padca na dirki Liege-Bastogne-Liege poškodovan, a je na državnem prvenstvu pokazal, da si je opomogel, predvsem pa se je uspel izvrstno pripraviti za napad na vrh Ob njem bo močna ekipa, žal brez Domna Novaka, ki si je sicer želel biti v postavi za Tour, a se mu v ekipo ni uspelo uvrstiti.

UAE bodo na Touru poleg Pogačarja zastopali še: Felix Groschartner, Adam Yates, Marc Soler, Rafal Majka, Mikkel Bjerg, Vegard Stake Laengen in Matteo Trentin. Svoje adute je predstavilo tudi moštvo Bahrain Victrious. Letos za to ekipo vozita samo dva Slovenca. Matevž Govekar in Matej Mohorič. Slednji je priprave po klasikah posvetil dirki po Franciji in je tako uvrščen med izbranih osem.





Cilj je seveda etapna zmaga. Dve je že dobil, zdaj lovi tretjo. Glavni adut ekipe za skupni seštevek bo Mikel Landa, saj se dirka začne v “njegovi” Baskiji. Zelo motiviran bo še en Bask, in sicer Pello Bilbao. Kljub napornemu ritmu - dirkal je na dirki po Italiji in dirki po Dofineji - bo na startu tudi Jack Haig. Tu bo še novopečeni prvak Velike Britanije Fred Wright. Omenimo še sprinterja Phila Bauhausa in njegovega pomočnika Nikiasa Arndta.

In tu je še jayco AlUla, ki je med prvimi predstavila ekipo za Tour. Glavni adut za etapne zmage bo sprinter Dylan Groenewegen. Ob njem bo njega desna roka Luka Mezgec, ki je v tem mesecu dokazal, da je izvrstno pripravljen. Adut za skupni seštevek bo Simon Yates. Ob že omenjenih kolesarjih pa bodo ekipo zastopali še Christopher Juul Jensen, Elmar Reinders, Chris Harper, Luke Durbridge in Lawson Craddock.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ