UCI na SP uvaja nove tehnologije: Kamere in lokacijo kolesarjev

UCI na SP uvaja nove tehnologije: Kamere in lokacijo kolesarjev
20.09.2014 AVTOR: D. Z.
Na svetovnem prvenstvo v Ponferradi bo Mednarodna kolesarska zveza preizkušala tudi nekatere nove tehnologije. Spet so v ospredju kamere na kolesih.

To, kar smo letos že videli in je doživelo pozitivne odzive. Govorimo o manjših kamerah na kolesih. V soboto so pri Mednarodni kolesarski zvezi sporočili, da bodo to tehnologijo preizkusili tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Najprej bodo opremili kolesa izbranih mladincev in mladink. Tem kolesarjem bodo dodali tudi tehnologijo, ki bo omogočala spremljanje njihove lokacije v živo. Kamere bodo uporabljali tudi člani in članice, s kamerami pa jih bo opremljal Shimano.

»UCI je zavezan k temu, da v produkcijo vnaša nove tehnologije in inovacije in tako skrbi za navijače. Letos smo podprli uporabo kamer v glavnini in nad tem so bili navijači navdušeni. Navdušen sem, da bomo to zdaj prvič uporabljali tudi na svetovnem prvnestvu, « je dejal predsednik krovne organizacije Brian Cookson. Obenem je pohvaili tudi uporabo tehnologije, ki bo omogočala živo spremljanje lokacije kolesarjev.

Značke: Cestno
Komentarji
demogesuta 21.09.2014 14:57

Kaj kamere... saj jih je že dovolj..  raje podatke merilcev moči naj pokažejo...  LP Vsem..

Firnk 21.09.2014 21:43

Pa hitrost, kadenco, pulz... W ne vem, ce bodo hoteli kazat

KAVITATOR+ 21.09.2014 22:11

SRM že ima podatke online iz nekaterih drik

KAVITATOR+ 21.09.2014 23:13

Video je le video...watti te samo spravijo v slabo voljo :)

Firnk 22.09.2014 11:31

Za zacetek bi bilo dovolj, ce bi ze koncno zrihtal, da bi kazal trenutno hitrost pa npr. naklon na klancih, pa mogoce razdaljo med ubezniki in grupo ali pa kje na trasi pribl. so biciklisti. Pri MotoGP recimo znajo prikazat cuda podatkov na zaslonu...

Pa dokler tele kamerce ne bodo "live", je tole mal brezveze. Saj je fino pogledat tele posnetke, samo tistih par sekund vsakega kadra, ko se odlocijo pokazat, ostalo pa porezejo, je mal tako-tako. Dobro je bilo edino, ko je bil cel sprint v enem kosu, tisti zadnji 3km iz Kalifornije.

demogesuta 22.09.2014 19:34

KAVITATOR+ so ti podatki on-line ali se pojavijo po dirki??  hvala za odgovor  LP M.

Firnk 23.09.2014 09:14

Online, na SRM-jevi strani

Pred leti so ze imeli to v zivo na vsaki etapi za 5 nakljucnih kolesarjev s SRM-jem, si lahko spremljal vse (GPS, hitrost, kadenco, pulz, moc...), potem pa so sharanje podatkov v zivo "pametne" glave pri UCI prepovedale.

demogesuta 23.09.2014 10:23

Hvala Firnik   res toliko je govora o dopingu potem pa sami UCI to prepove....   res brihtne glave...  LP vsem  M.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ