UCI na SP uvaja nove tehnologije: Kamere in lokacijo kolesarjev

UCI na SP uvaja nove tehnologije: Kamere in lokacijo kolesarjev
20.09.2014 AVTOR: D. Z.
Na svetovnem prvenstvo v Ponferradi bo Mednarodna kolesarska zveza preizkušala tudi nekatere nove tehnologije. Spet so v ospredju kamere na kolesih.

To, kar smo letos že videli in je doživelo pozitivne odzive. Govorimo o manjših kamerah na kolesih. V soboto so pri Mednarodni kolesarski zvezi sporočili, da bodo to tehnologijo preizkusili tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Najprej bodo opremili kolesa izbranih mladincev in mladink. Tem kolesarjem bodo dodali tudi tehnologijo, ki bo omogočala spremljanje njihove lokacije v živo. Kamere bodo uporabljali tudi člani in članice, s kamerami pa jih bo opremljal Shimano.

»UCI je zavezan k temu, da v produkcijo vnaša nove tehnologije in inovacije in tako skrbi za navijače. Letos smo podprli uporabo kamer v glavnini in nad tem so bili navijači navdušeni. Navdušen sem, da bomo to zdaj prvič uporabljali tudi na svetovnem prvnestvu, « je dejal predsednik krovne organizacije Brian Cookson. Obenem je pohvaili tudi uporabo tehnologije, ki bo omogočala živo spremljanje lokacije kolesarjev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ