UCI že nadzoruje naklon zavornih ročk, našli prvi kršiteljici

UCI že nadzoruje naklon zavornih ročk, našli prvi kršiteljici
13.01.2024 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je že začela s kontrolo naklona prestavno-zavornih ročic na kolesih tekmovalk na dirki Tour Down Under in od 93 našla dve, ki nista bili ustrezni.

Tik pred začetkom sezone so pri Mednarodni kolesarski zvezi (UCI) objavili, da bodo letos nadzorovali naklon prestavno-zavornih ročic na tekmovalnih kolesih, ki ne sme presegati 10 odstotkov. Z navznoter ukrivljenimi ročicami so kolesarji poizkušali zaobiti pravilo o minimalni širini krmila, UCI pa je pravilo uvedla predvsem iz varnostnih razlogov.

"Položaj ročic vpliva na zmožnost zaviranja kolesarjev, ob tem pa so na preizkušnji tudi strukturne lastnosti materiala, ki je zaradi spremenjenega položaja pod večjim pritiskom," so obrazložili komisarji mednarodne zveze. Na štartu dirke Tour Down Under za ženske so pred štartom preverili vseh 93 koles in našli dve, ki nista ustrezali pravilom, zato sta morali kolesarki spremeniti nastavitev ročic na svojem krmilu.

Komisarji so naklon merili z enostavnim orodjem, izdelanim s 3D printerjem, ki se lahko namesti na krmilo, če ročice ustrezajo pravilom.

Značke: Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ