Uporabnikom platforme Zwift, na voljo trase svetovnega prvenstva, ki je pred vrati

Uporabnikom platforme Zwift, na voljo trase svetovnega prvenstva, ki je pred vrati
10.02.2023 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Do svetovnega prvenstva v virtualnem kolesarstvu, ki bo potekalo na platformi Zwift, je še teden dni.

Kot smo že pisali je Laura Šimenc prva predstavnica Slovenije, ki bo nastopala 18. 2. 2023 na virtualnem svetovnem prvenstvu. Posnetek lanskega svetovnega prvenstva si lahko ogledate v spodnjem videu.






Za mavrično majico na treh kratkih dirkah na izpadanje

Letošnje svetovno prvenstvo sestavljajo tri kratke preizkušnje. Po prvi preizkušnji se naprej uvrsti najhitrejših 30. Tekmovanje je ločeno po spolu, na startni listi je 86 kolesarjev in 87 kolesark. Po drugi preizkušnji se uvrsti v finalno tretjo preizkušnjo deset najhitrejših iz druge.

Vse tri trase so uporabnikom platforme Zwift, že na voljo, da na njim merijo moči.

Že prva trasa je precej razgibana: 14,1 kilometra in 105 višinskih metrov.

Druga preizkušnja je vzpon dol 8,6 kilometra, sestavljen iz ponovitev kratkega in relativno strmega vzpona s skupno slabimi 200 višinskimi metri.

Zadnja tretja preizkušnja je disciplina, The Podium, nekakšen kriterij na vnovič razgibanem krogu v dolžini treh kilometrov. Vsak krog bo zadnji tekmovalec izpadel, dokler ne bodo ostali le še trije, ki se bodo v zadnjem krogu pomerili za zmago in mavrično majico svetovnega prvaka in prvakinje.

Svetovno prvensto, ki je pred nami je tako uvod v letošnje združeno svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v Glasgowu od 3.8. - 13.8.2023 in bo združevalo kar trinajst kolesarskih disciplin z izjemo ciklokrosa, virtualnega kolesarstva in gravel prvenstva, ki bo 7. 10. 2023, v Venetu v Italiji.


Uradna stran virtualnega svetovnega prvenstva, prenos svetovnega prvenstva bo na youtube kanalu zwifta, na dan svetovnega prvenstva od 18te ure naprej.

Virtualno svetovno prvenstvo 2022

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ