Uradno: Tour se bo končal s kronometrom v Nici

Uradno: Tour se bo končal s kronometrom v Nici
02.12.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Trasa dirke po Franciji za leto 2023 je že znana, zdaj pa je uradno, da se bo leta 2024 največja kolesarska dirka namesto v Parizu končala v Nici.

Dolgo so se pojavljale govorice o tem, da se bo leta 2024 dirka po Franciji končala izven Pariza, ki bo kmalu po koncu dirke gostil olimpijske igre, logistični zalogaj pa bi s tem postal prevelik. Zato je jasno, da so se organizatorji Toura pripravljeni umakniti tako velikemu dogodku. In zdaj je uradno.

Dirka po Franciji leta 2024 se bo končala v Nici. Prvič v zgodovini se bo dirka končala tako daleč stran od Pariza. Od leta 1975 se je Tour vedno končal na Elizejskih poljanah, predtem pa na velodromu v Parku Princev ali pa v bližnji okolici Pariza. Je pa Nica s kolesarstvom zelo povezana prek dirke Pariz-Nica. Obenem je gostila tudi Grand Depart Toura v letih 1981 in 2020.

Organizatorji pa so zdaj sporočili, da bosta zadnja dva dneva potekala v Nici in okolici, predvsem pa bo zadnji dan na sporedu vožnja na čas. To se bo zgodilo prvič po letu 1989, da bo kronometer zadnji dan Toura. Leta 1989 je Greg LeMond prav zadnji dan premagal do tistega dne vodilnega Laurenta Fignona. Američan je Tour po zaslugi izjemne vožnje na čas v Parizu za osem sekund premagal Francoza. To je še zdaj najmanjša razlika med prvim in drugim v zgodovini dirke po Franciji.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ