Usoda Gira? Počakali bodo do konca meseca, potem pa ...

Usoda Gira? Počakali bodo do konca meseca, potem pa ...
13.03.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Direktor dirke po Italiji Mauro Vegni je spregovoril o morebitni prestavitvi dirke po Italiji, o iskanju novega termina. Neuradno: Madžari odpovedali "Grande Partenzo".

"Smo v stiku z madžarskimi oblastmi, vendar pa moramo razumeti, da se tudi oni, tako kot mi borijo s koronavirusom."



9. maj 2020. Datum, ko bi se moral v Budimpešti začeti Giro d’Italia. Pa se bo zares tudi začel? Zaenkrat je težko reči. Agencija RCS Sport je morala do zdaj že odpovedati marčevske dirke:

Tirreno-Adriatico, Strade Bianche in klasiko Milano-Sanremo. Celotna Italija je zdaj v karanteni vse do 3. aprila. "Poskušamo ohraniti ta 9. maj v Budimpešti, vendar pa se lahko vse tudi prestavi," je zdaj dejal Mauro Vegni, direktor dirke po Italiji. Tudi Madžarska je sicer že sprejela drastične ukrepe v boju proti koronavirusu.

"Smo v stiku z madžarskimi oblastmi, vendar pa moramo razumeti, da se tudi oni, tako kot mi borijo s koronavirusom. Zaenkrat je še vse v zraku vsaj do 3. aprila." Kakšen je torej načrt za organizatorje Gira? "Počakali bomo do konca meseca, tako da vidimo, kaj se lahko zgodi. Mislim, da bo, kar se tiče športnih prireditev prišlo do spremembe številnih načrtov do konca. To je težko obdboje."

Medtem so se v madžarskih medijih že pojavila namigovanja, da so se madžarske oblasti že zdaj dokončno odločile. Odločitev pa pričakovana. Madžarska naj bi se izvedbi "Grance Partenze" že odpovedala.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ