Uspešen začetek prve virtualne kolesarske dirke Po Sloveniji

Uspešen začetek prve virtualne kolesarske dirke Po Sloveniji
28.02.2021 AVTOR: Sporočilo za javnost

Že prva etapa I Feel Slovenia virtualne kolesarske dirke Po Sloveniji, katere pokrovitelj je bila Zavarovalnica Generali, je presegla vsa pričakovanja organizatorjev.

V sobotnem večeru je namreč kar 434 prijavljenih kolesarjev iz 44 držav v svojih dnevnih sobah na virtualni platformi Rouvy zajahalo kolesa in se podalo na vzpon na Krvavec. Na uvodni etapi v dolžini slabih 14 kilometrov od Cerkelj do Krvavca so se številni rekreativni kolesarji z vseh koncev sveta (prijavljeni so bili tekmovalci z vseh petih celin; največ, kar 87, jih je bilo iz ZDA) lahko pomerili tudi s članom profesionalne ekipe Bahrain Victorius, našim Matejem Mohoričem.

»Ker sem danes že bil na Krvavcu v okviru svojega rednega treninga, seveda v realnem svetu, na tej promociji virtualnega kolesarstva nisem pritiskal z vso silo, ampak sem to virtualno dirko izkoristil za lažji večerni trening. Vseeno ni bilo enostavno, pravzaprav sem bil na trenutke kar izmučen,« je ob koncu dejal Matej Mohorič (30. mesto), ki je predse spustil kar nekaj rekreativcev, ki so se virtualne dirke Po Sloveniji lotili nadvse zagnano. O tem priča tudi končni čas zmagovalca.

Na vrh Krvavca je prvi prispel Nemec Julian Steffens z odličnim časom 43 minut in 34 sekund, drugi je bil Avstrijec Pasqualini, tretji pa še en Nemec Sven. V deseterici so se zvrstili rekreativni kolesarji iz kar osmih držav. Med slovenskimi rekreativci je prvo etapo virtualne dirke Po Sloveniji najhitreje zmogla 19-letna Lara Rajterič (skupno je bila 13.) pred Urošem Bogovičem in Andrejem Žavbijem.

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo imela še 4 etape, ki bodo na sporedu vsako soboto, vselej s pričetkom ob 19. uri. Naslednja etapa, ki bo prihajajočo soboto pod pokroviteljstvom Hervisa, bo potekala od Črnomlja do Novega mesta čez Gorjance. Dolga bo dobrih 42 kilometrov, tokratni profesionalni gost pa bo domačin Jani Brajkovič (Adria Mobil).

Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji v različnih starostnih kategorijah.

Virtualna kolesarska dirka bo izjemna priložnost za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije, zato je sodelovanje naših najboljših kolesarjev, vključno s Primožem Rogličem, ki so hkrati veliki ambasadorji Slovenije v svetu, velik izziv, da tudi tuji rekreativci spoznajo kolesarske lepote Slovenije.KK Adria Mobil bo z agencijo Sport Media Focus zagotovil tudi neposredni prenos vseh petih etap na platformi YouTube. Ogled na Rouvy YouTube profilu.Registracija na platformo Rouvy in prijava je mogoča na povezavi: www.race.rouvy.com.
Ob prijavi vsak prejme 14 dni brezplačne uporabe aplikacije Rouvy, dodatnih brezplačnih 14 dni pa je možno dobiti na povezavi: https://woobox.com/22ivcr.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ