V Franciji najbolj gledana "Rogličeva" etapa

V Franciji najbolj gledana "Rogličeva" etapa
06.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Ko organizatorji dirke po Franciji razkrijejo določene številke, spoznamo, da je to največji kolesarski dogodek, vsekakor gre za enega izmed največjih vsakoletnih športnih dogodkov na svetu.

Organizatorji dirke po Franciji so razkrili nekatere številke v povezavi z novinarji in družabnimi omrežji. Prenašali so več kot sto ur dirke. V povprečju si je Tour vsak dan ogledalo več kot tri milijone Francozov, delež pa je znašal kar 35,4 %. Največji delež je francoska televizija zabeležila med 19. etapo od Lourdesa do Larunsa. Ta je bil već kot 50-odstoten. To pomeni, da si je etapo ogledala več kot polovica gledalcev, ki so takrat spremljali televizijo.

Govorimo pa o skoraj petih milijonih gledalcev. V določenem trenutku jih je spremljalo skoraj šest milijonov. To je bila tudi etapa, ki jo je na izjemen način dobil Primož Roglič. Družabna omrežja. 12,8 milijona unikatnih obiskovalcev so zabeležili na uradni spletni strani. Na vseh uradnih platformah so organizatorji zabeležili več kot 70 milijonov ogldov video posnetkov. V primerjavi z lanskim letom se je za 30 odstokov povečala obiskanost uradnega twitter profila, za 67 odstotkov pa se je povečala obiskanost uradnega instagram profila.

Akreditiranih je bilo prek 1800 novinarjev, fotografov, snemalcev in producentov iz petstotih medijskih hiš iz 44 držav. Največ novinarjev je prišlo iz Francije, Belgije, Nizozemske, Velike Britanije in Nemčije. Padec Philippa Gilberta je bil največkrat ogledan video posnetek na uradnih platformah. Padec Chrisa Frooma v prvi etapi je v tej kategoriji na drugem mestu. Zadnji kilometer 17. etape, ki jo je dobil Nairo Quintana – Primož Roglič pa je zablestel s številnimi napadi – pa je zasedel tretje mesto. Tudi na TV Slovenija so, glede na pisanje MMC-ja zabeležili rekordne gledanosti dirke po Franciji.

TV Slovenija vse etape Toura prenaša od leta 2014 naprej. V povprečju je vsako etapo spremljalo 3,7 % ljudi, kar je nekaj več kot 70 tisoč gledalcev. V času prenosov je to približno 24-odstotni delež. Največ gledalcev si je ogledalo predzadnjo, 20. etapo. Torej, vožnjo na čas, ki jo je dobil Tom Dumoulin. Govorimo o več kot 112 tisoč gledalcih oziroma o 5,9 %. Takrat je bil delež kar 40-odstotni. Najvišjo gledanost so zabeležili ob koncu 15. etape. Vodilne je v cilj prek TV Slovenija pospremilo več kot 164 tisoč gledalcev, kar je 8,7 %.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ