V kaotični drugi etapi padec Primoža Rogliča

V kaotični drugi etapi padec Primoža Rogliča
27.08.2023 AVTOR: N. Gr., foto: La Vuelta

Dirka po Španiji se je nadaljevala s kaotično deževno 2. etapo, v kateri so nevtralizirali čas 9 kilometrov pred ciljem. Etapo je dobil Andreas Kron, novi vodilni je Andrea Piccolo.

Katalonijo je zajelo hudo neurje, zaradi česar so za nekaj kilometrov premaknili štart dirke, saj ceste tam niso bile prevozne zaradi poplavljenega cestišča. Kolesarji so imeli ogromno pripomb nad izvedbo kronometra v 1. etapi, zaradi nevarnega zaključnega kroga v Barceloni v okolici Monjuica so kolesarji želeli, da se že 9 kilometrov pred ciljem neha meriti čas za skupni seštevek.

Prireditelji jih niso uslišali, so pa najprej nevtralizirali čas na vrhu Monjuica, pred nevarnim spustom v dolino, že sredi etape pa so vendarle popustili in nevtralizirali čas. V pobegu sta najdlje vztrajala Andrea Piccolo in Javier Romo, Piccolo je pobral tudi odbitne sekunde na vrhu Monjuica in tako prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Iz skupine je na vzponu napadel Andreas Kron, ki je že po vrhu vzpona ujel vodilno dvojico in nadaljeval do cilja za etapno zmago. Za njim je prišla mini skupinica kolesarjev, šprint za drugo mesto je dobil Kaden Groves.

Tudi v glavnini ni šlo brez drame, čeprav niso dirkali na polno v zaključku. Na spolzkem asfaltu smo videli celo serijo padcev, 32 kilometrov do cilja je na tleh pristal tudi Primož Roglič. V enem od krožišč je Rui Oliveira (UAE Emirates) zapeljal na belo črto, vzelo mu je prednje kolo in pristal je na tleh, Roglič pa je bil takoj za njim in se Portugalcu ni mogel izogniti. Pristal je na tleh, po posnetku sodeč pa padec ni bil resnejše narave, Roglič je takoj sedel nazaj na kolo in varno končal v glavnini. Iz ekipe so kasneje sporočili, da je z njim vse v redu in da ima le nekaj manjših prask.

Padel je tudi Geraint Thomas, pa tudi nosilec rdeče majice Lorenzo Milesi, ki se po dnevu v vodstvu poslavlja od te vloge. Jutri bo na Vuelti zelo zanimivo, z dvema vzponoma v zaključku, tudi ciljnim do Andorre (8,2 km, 7,8 %).

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ