V Ljubljani vnitev Italijanke in menjava majice

V Ljubljani vnitev Italijanke in menjava majice
04.07.2015 AVTOR: D. Z.
Barbara Guarischi je dobila sprintersko 1. etapo na Giru Rosa, ki se je končala v Ljubljani.
Lucinda Brand si je z drugim mestom priborila rožnato majico.

Giro Rosa se je s prvo etapo od Kamnika do Ljubljane poslovil od Slovenije.

Po zmagi na prologu je rožnato majico nosila Annemiek Van Vleuten in obetal se je sprint glavnine. Sicer smo videli nekaj pobegov, a je bilo že vnaprej jasno, da ubežnice večjih možnosti za zmago nimajo. Zadnji ubežnici je glavnina ujela tri kilometre pred ciljem.

In jasno je bilo, da bomo zmagovalko 102 km dolge preizkušnje dobili dobili po sprintu glavnine.

Kolesarke Rabobanka so imele v zaključnih metrih pobudo, a so vlak izpeljale le nekoliko prezgodaj. To je znala izkoristiti Italijanka Barbara Guarischi, ki se je po štirih mesecih suše vendarle lahko veselila zmage. Druga je bila Lucinda Brand.

Kolesarka Liv Rabobanka je po včerajšnjem drugem mestu tako ponvno za las zgrešila zmago, a je oblekla majico vodilne v skupnem seštevku. Tretja v etapi je bila Tiffany Cromwell.

Hrvatica Mia Radotić je bila z devetim mestom najboljša kolesarka moštva BTC City Ljubljana. Špela Kern je bila kot najboljša Slovenka 63. Polona Batagelj je najboljša Slovenka v skupnem seštevku. Zaseda 43. mesto.

Giro Rosa se z jutrišnjo drugo etapo v dolžini 121 kilometrov, poslvalja iz Slovenije in se nadaljuje v Italiji z mestom starta Gaiarine in ciljem v mestu San Fior.
Generalna razvrstitev po prvi etapi:
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ