V Romandiji najhitreje začel Hayter, dobra predstava Polanca

V Romandiji najhitreje začel Hayter, dobra predstava Polanca
26.04.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Tour de Romandie, Ineos Grenadiers

Dirka po Romandiji se je začela s 5,12 km dolgim prologm v Lozani, na katerem je bil najhitrejši kolesar Ineosa Ethan Hayter. Jan Polanc je zaostal 23 sekund, kar je povsem primerljivo s favoriti za zmago v skupnem seštevku.

Kolesarje na dirki po Romandiji pogosto spremljata dež in mraz, tokrat pa jih je na prologu v Lozani pričakalo lepo sončno vreme. Trasa je bila speljana po letališču in industrijski coni, v dobrih petih kilometrih je kolesarje čakalo kar nekaj zavojev, zato so bili pomembni pospeški in pa dobra taktična priprava.



Najbolje je prolog uspel britanskemu državnemu prvaku v vožnji na čas Ethanu Hayterju, ki je za štiri sekunde prehitel prvega favorita Rohana Dennisa. Razočaral je Remi Cavagna, ki je končal šele na 17. mestu, njegov zaostanek je znašal ravno toliko sekund.

Med kolesarji, ki jih pričakujemo visoko v skupnem seštevku, je bil odličen Geraint Thomas na 4. mestu z 10 sekundami zaostanka, dobro so s prologom opravili tudi Juan Ayuso, Brandon McNulty, Aleksandr Vlasov in Ben O'Connor, ki so vsi zaostali 20 sekund ali manj.

Odličen prolog je uspel tudi Janu Polancu, državnemu podprvaku v vožnji na čas. Za Hayterjem je zaostal 23 sekund in končal na 37. mestu, ostal je povsem v igri za visoka mesta v skupnem seštevku, če bo seveda dobil proste roke, da dirka na svoj rezultat. Kar pa je, glede na dobri predstavi Ayusa in McNultyja, malo verjetno.

Jutri je pred kolesarji razgibana etapa s štirimi vzponi tretje kategorije in kopico nekategoriziranih kratkih »špičk«, na koncu katere bomo najbrž spremljali šprint razredčene glavnine.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ