V Španiji novo soočenje: Froome, Contador, Quintana

V Španiji novo soočenje: Froome, Contador, Quintana
16.08.2016 AVTOR: D. Z.
Nekatere ekipe so že razkrile imena kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Španiji.

Že dlje časa je jasno, da bo na dirki po Španiji sezono poskušal rešiti Alberto Contador, ki je moral zaradi padcev in poškodb predčasno končati dirko po Franciji. A Španec bo vsekakor imel hudo konkurenco. Potem, ko je osvojil olimpijski bron v vožnja na čas in po zmagi na francoskem Touru bo v Španiji vozil tudi Christopher Froome, ki bo imel ob sebi zelo močno ekipo.

Ta sicer ne bo tako ekstremno močna, kot je bila na Touru. Lahko pa omenimo kolesarje, kot so Leopold Konig, Michal Kwiatkowski, Mikel Landa, Peter Kennaugh … Potem je tu še Movistar. Po tretjem mestu v skupnem seštevku na dirki po Italiji, pa po tretjem mestu na Touru bodo pot do zmage iskali s pomočjo Naira Quintane. Kolumbijec je po zdravstvenih težavah na Touru odpovedal nastop na olimpijskih igrah in se je posvetil pripravam na špansko Vuelto.

Prav posebne pozornosti pa je vsekakor vreden napovedan nastop Alejandra Valverdeja. Španec je letos nastopal že na ardenskih klasikah. Potem je Giro končal na stopničkah. Sledil je nastop na Touru, ki ga je končal med deseterico. Na olimpijskih igrah se ni izkazal, očitno pa ima še dovolj motivacije in moči, da bo nastopil še na Vuelti. Imena kolesarjev so razkrile še nekatere druge ekipe.

ŽE ZNANE EKIPE
BMC: Tejay Van Garderen, John Darwin Atapuma, Jean Pierre Drucker, Ben Hermans, Samuel Sanchez, Dylan Teuns, Tejay Van Garderen, Danilo Wyss in Silvan Dillier.
FDJ: Kenny Elissonde, Murillo Antonio Fischer, Alexandre Geniez, Matthieu Ladagnous, Johan Le Bon, Lorrenzo Manzin, Laurent Pichon, Kevin Reza in Christian Odd Eiking.
Lotto Soudal: Sander Armee, Bart De Clercq, Thomas De Gendt, Gert Dockx, Adam Hansen, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande, Louis Vervaeke in Jelle Wallays.
Movistar: Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Ruben Fernandez, Jonathan Castroviejo, Jose Joaquin Rojas, Jose Herrada, Rory Sutherland, Imanol Erviti in Daniel Moreno.
Giant Alpecin: Nikias Arndt, Warren Barguil, Koen De Kort, Johannes Frohlinger, Chad Haga, Tobias Ludvigsson, Sindre Skostad Lunke, Tom Stamsnijder in Zico Waeytens.
Katjuša: Tiago Machado, Sven Erik Bystrom, Jonathan Restrepo, Egor Silin, Sergej Lagutin, Alberto Losada, Matvej Mamikin, Rein Taarame in Pavel Kočetkov.
Sky: Christopher Froome, Ian Boswell, Michal Golas, Peter Kennaugh, Christian Knees, Leopold Konig, Michal Kwiatkowski, Mikel Landa in Salvatore Puccio.
Trek Segafredo: Haimar Zubeldia, Julien Bernard, Fabio Felline, Markel Irizar, Laurent Didier, Fumiyuki Beppu, Riccardo Zoidl, Niccolo Bonifazio in Kiel Reijnen.
Direct Energie: Romain Sicard, Fabrice Jeandesboz, Romain Cardis, Lilian Calmejane, Julien Morice, Ryan Anderson, Tony Hurel, Bryan Nauleau in Perrig Quemenur.
Cofidis: Yoann Bagot, Loic Chetout, Jerome Cousin, Romain Hardy, Luis Angel Mate, Rudy Molard, Srephane Rossetto, Florian Senechal in Kenneth Vabilsen.
Caja Rural – Seguros RSA: David Arroyo, Pello Bilbao, Hugh Carthy, Jose Goncalves, Angel Madrazo, Lluis Guillermo Mas, Sergio Pardilla, Eduard Prades in Jaime Roson.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ