V zakulisju Saganove zmage in 100. obletnice Ronde

V zakulisju Saganove zmage in 100. obletnice Ronde
06.04.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Belgija, predvsem pa Flandrija, bi morala danes še okrevati po večerni veselici in podoživljati razburjenje, ki ga vsako leto prinese slovita dirka po Flandriji. Ker je bila letos na sporedu le virutalna različica, vam organizatorji Flanders Classics ponujajo pogled v zakulisje 100. izvedbe.

Foto: DigitalClix

Stota obletnica De Ronde van Vlaanderen je bila na sporedu leta 2016, bila je tudi ena bolj zanimivih različic, po napadu v zaključku pa jo je dobil Peter Sagan, ki je sam prečkal ciljno črto v Oudenaardu in dobil svoj prvi spomenik v karieri.

Pri Flanders Classics so pripravili dobro uro dolg film, ki vas bo popeljal v zakulisje dirke in vam dogajanje na tlakovcih Flandrije pokazal skozi oči različnih protagonistov. Predvsem pa vam bo pričaral malo tistega navdušenja, ki ga vsi ljubitelji spomladanskih klasik v teh dneh močno pogrešamo.

Več o včerajšnji virtualni izvedbi dirke po Flandriji, ki je bila kar dober nadomestek v teh čudnih časih, si lahko preberete tukaj - https://www.bicikel.com/novica/van-avermaetu-virutalna-flandrija-20668 

S ključnikom #RondeTreasures (https://www.youtube.com/results?search_query=%23RondeTreasures) na YouTubu pa lahko najdete še več posnetkov dirk iz zadnjega desetletja in pogledov v zakulisje, med drugim tudi v zakulisje slovite solo zmage Philippa Gilberta, zmage Nikija Terpstre in še nekaj je takšnih posnetkov. Seveda niso pozabili niti na Tornado Toma in njegovo zmago iz leta 2012.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ