Vabljeni ob ceste: Teden slovenskih dirk

Vabljeni ob ceste: Teden slovenskih dirk
15.03.2023 AVTOR: DZ, Foto: Sportida

Kolesarska sezona je v polnem teku in v nedeljo se začenja še slovenska kolesarska sezona. Najprej že po tradiciji z dirko za VN Slovenske Istre.

Na najvišji ravni Slovenci spet blestijo. Izstopata predvsem Tadej Pogačar in Primož Roglič, a odlične predstave so pokazali tudi Matej Mohorič, Jan Tratnik, Luka Mezgec in Domen Novak. Zdaj se mnogi pripravljajo na klasiko Milano-Sanremo, drugi na dirko po Kataloniji. Sledijo pa že belgijske klasike.

Je pa napočil tudi čas za slovenske dirke. Spet se obeta sklop treh preizkušenj v slabem tednu dni. Najprej bo v nedeljo na sporedu že 9. izvedba mednarodne dirke za VN Slovenske Istre. Gre za prvo izmed treh dirk, ki v enem tednu zaokrožijo trojček mednarodnih dirk. 23. marca bo še VN Goriške in Vipavske doline, 26. marca pa še VN Adrie Mobila. Vse dirke spadajo v 1.2 UCI kategorije, tako da na njih lahko nastopajo kolesarji iz slovenskih ekip.

19. marec
9. Veliko nagrado Slovenske Istre powered by I Feel Slovenia
23. marca
VN Goriške in Vipavske doline
26. marca
Velika nagrada Adrie Mobil



Na dirkah na Hrvaškem je najboljšo formo pokazal Tilen Finkšt, ki je dobil tretjo etapo Istrske pomladi. V Izoli bo v karavani pet slovenskih ekip in kar 24 tujih. Skupno kar 176 kolesarjev. Tudi letos bomo lahko dirke spremljali na spletnem portalu MMC. "To bo letos že 9. izvedba te dirke in vesel sem, da je dirka postala stalnica v kolesarskem koledarju in predstavlja uvod v sezono na slovenskih tleh," je med drugim v izjavi za javnost dejal predsednik KZS Pavel Marđonović.

"Velika nagrada Slovenske Istre že tradicionalno predstavlja uvod v kolesarsko sezono na slovenskih tleh. V prvi vrsti so te domače dirke namenjene razvoju slovenskih kolesarjev, ki se lahko na domačih tleh pomerijo z mednarodno konkurenco. Trasa je primerna začetku sezone in upam, da slovenski kolesarji pokažejo kaj znajo in posežejo po najvišjih mestih," pa je dodal Martin Hvastija.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ