Van Aert najboljši v ekstremnih razmerah Dendermondeja

Van Aert najboljši v ekstremnih razmerah Dendermondeja
27.12.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Jumbo Visma/Facebook

Na tretji postaji svetovnega pokala v ciklokrosu v Dendermondeju je prepričljivo zmago vknjižil Wout van Aert, ki se je najbolje znašel na poplavljeni in blatni progi. Drugi je bil Mathieu van der Poel.

Sever Evrope je včeraj zajelo močno deževje in vetrovi, ki so podirali stvari, zato je bila izvedba dirke v Dendermondeju v Belgiji pod velikim vprašajem. Na koncu so jo uspeli izvesti, a so morali podreti most, ki bi bil dodatna ovira za kolesarje, na progi pa je bilo ogromno vode.

Ponekod so se kolesa vdirala do osi v blato in luže, zato so morali kolesarji pol časa teči ob kolesu, tehnika je odigrala še večjo vlogo kot ponavadi in Wout van Aert je bil v blatu prepričljivo najboljši.

Z Mathieujem van der Poelom sta se tekmecem odpeljala sredi drugega kroga, nato pa je v tretjem krogu van Aert izkoristil svojo priložnost in močno potegnil, do konca kroga si je privozil že pol minute naskoka.

Hitro je bilo jasno, da po sobotni zmagi v Zolderju tokrat van der Poel nima dovolj moči, da bi se boril z Belgijcem, zato mu je ostala le obramba drugega mesta, kar mu je na koncu tudi uspelo. Veliko kolesarjev je odstopilo, tudi Tom Pidcock, pa Eli Iserbyt, ki je grdo padel in trčil v ograjo. Bil je pri zavesti, a v hudih bolečinah, ko so ga prepeljali v bolnišnico, v letošnji sezoni ciklokrosa pa bomo Iserbyta težko še videli. Na tretjem mestu je dirko v Dendermondeju končal Toon Aerts, ki je imel v soboto veliko smole.

»To je bila ena najbolj zahtevnih in norih dirk, ki sem jih odpeljal v članski kategoriji. Proga je bila res težka, veliko je bilo teka, a sem kljub temu zelo užival. Še dobro, da pred nami ni bilo mlajših kategorij na progi, ker bi bila povsem neprevozna. S to zmago sem zelo zadovoljen,« je bil vesel van Aert.

Pri ženskah je še tretjo dirko svetovnega pokala dobila Lucinda Brand, ki je spet pol dirke vozila sama in prepričljivo slavila. V težkih razmerah se je na drugo mesto zavihtela Američanka Clara Honsinger, tretja je bila svetovna prvakinja Ceylin del Carmen Alvarado.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ