Van Aert podaljšal zvestobo

Van Aert podaljšal zvestobo
22.09.2022 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Iz moštva Jumbo Visma so sporočili, da je Wout Van Aert z njimi podaljšal pogodbo vse do konca sezone 2026.

"V tej ekipi se počutim zelo dobro. Pokazali smo že, da lahko tu dosežem najboljšo formo. To je tudi po zaslugi vsega, kar imamo tu na voljo. Presenečen sem bil, da so se pri ekipi želeli pogovoriti o ponovnem podaljšanju pogodbe, a to je obenem lepo priznanje," je med drugim dejal Wout Van Aert:

"Hitro smo sklenili dogovor. Mislim, da daljše partnerstvo ne prinaša nobenega tveganja, saj smo se v zadnjih štirih letih izboljševali. Eden izmed sloganov ekipe je 'Vsak dan boljši', kar ni zgolj izmišljotina." Van Aert je poudaril, da se ekipa še izboljšuje: "Vseskozi stremimo k boljšemu, kar mi je samo še olajšalo odločitev. Sam dajem ekipi zagotovilo, da bom stremel proti vrhu, oni pa mi zagotavljajo, da sem lahko miren. Samo tako bom lahko v naslednjih letih uspešen."

Seveda so zadovoljstvo izrazili tudi pri moštvu Jumbo Visma. "Kot kolesar in kot oseba Wout dopolnjuje našo ekipo. Je kolesar, ki dosega vrhunske rezultate, obenem pa je tudi pravi ekipni igralec. Povzdigne nas še više in veseli smo, da bo v naši ekipi še štiri leta," je o 28-letniku dejal Merijn Zeeman. Van Aert je že dobil dirko Milano-Sanremo, redno dobiva etape na dirki po Franciji in je bil letos tudi eden izmed ključnih pomočnikov Jonasu Vingegaardu.

Osvojil je že medalje na vseh največjih tekmovanjih. "Vedno iščem nove izzive in še veliko lahko dosežem. Včasih slišim kritike, da mi ekipa da premalo priložnosti, sam pa sem drugačnega mnenja. Do zdaj sem po zaslugi napredka, ki mi ga je omogočila ekipa že dobil veliko več priložnosti, kot bi jih sicer. V kakšni drugi ekipi bi že lahko bil kapetan na tritedenski dirki, a ne bi imel takih nog," je priznal Van Aert in še dodal:

"V ekipi imam najboljše kolege in tu lahko dosežem najboljšo možno formo. Veliko smo že dosegli in lepo je biti del tega. Vesel sem, da se tu počutim kot doma." V Jumbo Vismi je že Primož Roglič, medtem ko je največji uspeh v tej sezoni dosegel Vingegaard, ki je dobil dirko po Franciji. Naslednje leto se bo Van Aertu pridružil tudi Jan Tratnik, ki letos še vozi za Bahrain Victorious.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ