Van Aert: Nobena sramota ni, če izgubiš dirko proti Tadeju Pogačarju

Van Aert: Nobena sramota ni, če izgubiš dirko proti Tadeju Pogačarju
15.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Wout van Aert je po težki nedeljski etapi priznal, da v skupnem seštevku dirke Tirreno - Adriatico ne more več dohiteti Tadeja Pogačarja, a je ob tem ostal ponosen na dosežke na italijanski dirki.

V deževni in mrzli nedeljski etapi Wout van Aert ni bil kos pospeševanju Tadeja Pogačarja 17 kilometrov pred ciljem, na koncu je nosilec modre majice pred Belgijcem še povečal prednost na minuto in 15 sekund. Za van Aerta je vmes kazalo še slabše, ko je zašel v krizo, a se je dobro pobral in do konca etape vsaj zacementiral svoje drugo mesto v skupnem seštevku.

»Pogačar je precej močnejši kot ostali kolesarji na dirki, veseli pa me, da sem konkurenčen vsem ostalim favoritom za visoka mesta v skupnem seštevku. Zdaj zaostajam preveč, da bi Tadeja še lahko ujel v šprinterski etapi in na zadnjem kronometru. Vseeno pa sta to še dve priložnosti, da v žep pospravim etapno zmago. Borimo se že pet dni in se bomo tudi na zadnjih dveh etapah,« je v nedeljo v cilju razlagal van Aert, ki se je sprijaznil, da mu skupna zmaga na letošnjem Tirrenu - Adriaticu žal ni dosegljiva.

Pojasnil je tudi, kako se je skozi njegove oči odvijala nedeljska etapa: »Začel sem jo z mislijo, da želim vsaj ostati ob Pogačarju in če bi šlo, pridobiti kakšno sekundo v skupnem seštevku. A kot ste videli, je dirka v zadnjem krogu povsem razpadla in šlo je le še za to, kdo ima močnejše noge. Nobena sramota ni izgubiti proti tako dobremu kolesarju, kot je Pogačar, to moram sprejeti.«

»Tadej je bil na vzponih enostavno premočan, ko je napadel, sem želel ostati ob njem, a je bilo hitro jasno, da je premočan. Nato sem želel ostati le čim bližje in omiliti izgube. V skupnem seštevku sem izgubil nekaj časa, a sem se utrdil na drugem mestu. Če bi še enkrat vozili to etapo, ne bi mogel narediti čisto nič drugače,« je zaključil van Aert, ki ga na drugem mestu ne more več ogroziti nihče. Mikel Landa za njim zaostaja že minuto in 45 sekund, Belgijec pa je precej boljši kronometrist kot Španec.



Danes je v Italiji na sporedu 169 kilometrov dolga ravninska etapa od Castelraimonda do Lido di Ferma, ki se bo najverjetneje zaključila s šprintom glavnine.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ