Van der Poel ob vrnitvi takoj na vrhu

Van der Poel ob vrnitvi takoj na vrhu
04.11.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Mathieu Van der Poel. Gorsko kolesarstvo, cestno kolesarstvo. In zdaj je spet v ciklokrosu. Nizozemec si je nekoliko spočil, ob vrnitvi pa je dobil že prvo dirko.

Mathieu Van der Poel ima za sabo vsekakor naporno, a izredno uspešno leto. Potem, ko je bil v ciklokrosu praktično nepremagljiv, je blestel na enodnevnih klasikah v cestnem kolesarstvu. Nato se je uspešno preizkusil tudi na tekmah svetovnega pokala v olimpijskem krosu. Ob koncu sezone pa je spet blestel na cestnih dirkah. Bil je eden izmed favoritov za zmago na cestni dirki na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru, a mu je prav v zaključku zmanjkalo moči.

Kasneje si je vzel čas za počitek in celo izpustil nekaj dirk v ciklokrosu. Zdaj pa se je vrnil na ciklokros dirki Superprestige Ruddervoorde. Kako mu je šlo? Kot običajno! Dirko je dobil. Prvo polovico dobro ure dolge preizkušnje je bil imel vse pod nadzorom, potem pa se je odločil za pravi napad. Slediti mu ni mogel nihče več. Dolgo se je z njim kosal Eli Iserbyt, ki pa je vse skupaj krepko plačal v zaključku.

Zadnji, ki je še lahko sledil Van der Poelu pa je bil Laurens Sweeck, ki pa tudi ni imel večjih možnosti za zmago. Van der Poel je po uri in nekaj manj kot štirih minutah dirkanja za 23 sekund ugnal Sweecka in za 36 Toona Aertsa. Sledil je Elie Iserbyt in na šestem mestu že komaj 20-letni Tom Pidcock, ki tudi uspešno združuje cestno dirkanje in ciklokros.

"Težko je bilo in tehnično zelo zahtevno. Vseskozi sem iskal tiste prave ciklokros občutke, vendar jih nisem našel. Nisem imel občutka, da sem tako hiter," je po zmagi dejal Van der Poel: "Zato sem odpeljal v svojem ritmu. Včasih sem celo naredil luknjo in zaostal. Bilo je dovolj dobro, a čaka me še nekaj dela. Ta rezultat je potrditev, da sem dobro treniral in od zdaj naprej gre lahko samo še na boljše. Seveda sem bil dober. Če nisi, potem ne moreš zmagati. In, da, resnično sem užival."

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ