Vrnitev rumene majice in največji pokal do zdaj!

Vrnitev rumene majice in največji pokal do zdaj!
09.05.2013 AVTOR: D. Z.
Zmagovalec 20. dirke po Sloveniji bo spet oblekel rumeno majico, obenem pa bo prejel največji pokal v dosedanjih zgodovini dirke.

Etape na dirki po Sloveniji:
1. etapa, 13. junij 2013: Ljubljana (posamični kronometer) 8,8 km
2. etapa, 14. junij 2013: Kočevje – Višnja Gora 171,3 km
3. etapa, 15. junij 2013: Škofja Loka – Vršič 170 km
4. etapa, 16. junij 2013: Brežice – Novo mesto 153,4 km
Skupaj: 4 etape in 503,5 km

Ekipe na dirki po Sloveniji: Adria Mobil, Sava Kranj, Radenska, Lampre Merida, Orica GreenEdge, Topsport Vlaanderen, Colombia, Androni Giocatolli, Bardiani Valvole CSF Inox, Vini Fantini Selle Italia, MTN Qhubeka, Rusvelo, Astana Continental Team, Tirol in Meridiana.

Vrnitev rumene majice
Na predstavitvi trase dirke po Sloveniji so se organizatorji spomnili preteklih 20 let. Med vidnejšimi osebami predstavitve sta bili tudi dve legendi te dirke. Srečko Glivar in prvi zmagovalec leta 1993 Boris Premužič. Bogdan Fink je poudaril, da je eden izmed njihovih sponzorjev Steklarna Rogaška izdelala največji pokal do zdaj, ki ga bo prejel zmagovalec 20. dirke po Sloveniji.

Obenem pa se po dveletni »odsotnosti « spet vrača rumena majica. Jani Brajkovič lani in Diego Ulissi predlani. Oba sta kot zmagovalca oblekla modro majico, zdaj pa bo vodilni v skupnem seštevku spet nosil rumeno.

Dve ekipi iz Pro Toura
Na startu naj bi bilo 15 ekip. Tri slovenske. Torej Sava, Adria Mobil in Radenska. Dve ekipi s Pro Team licenco. To sta Lampre Merida in avstralska Orica GreenEdge. Potem prokontinentalne ekipe, kot so Androni Giocattoli Venezuela, Bardiani Valvole CSF Inox, Team Colombia, MTN Qhubeka, Rusvelo, Vini Fantini, Topsport Vlaanderen. Pa poleg prej omenjenih treh slovenskih, še Meridiana, Tirol in kontinentalna ekipa Astane.

»Jani Brajkovič zmage ne bo branil. Poskusili smo se dogovoriti z Astano, a Gorazd Štangelj bo tokrat pripeljal mlade kolesarje te ekipe, « je pojasnil Bogdan Fink in potrdil, da bo na startu 15 ekipe, čeprav: »Imamo prosto mesto za še eno ekipo, vendar se pogajamo. Lampre naj bi prišel z zmagovalcem iz leta 2011 Diegom Ulissijem. Katere kolesarje bodo pripeljale ostale ekipe ni znano, saj bo veliko odvisno tudi od poteka dirke po Italiji. Kdo bo zdrav, kdo ne bo poškodovan. «

Bogdan Fink: Hvala vsem!
Dirka torej vsekakor bo. V to nihče več ne dvomi in Fink je očitno tudi zadovoljen z vsem, kar so lahko do zdaj naredili: »Kar se tiče organizacijskih zadev, vse poteka normalno. Tako kot prejšnja leta. Na vreme nimamo vpliva, čeprav nas je večkrat razjezilo kot razveselilo. Rad bi se zahvalil vsem, ki so nam zadnjih 19 let stali ob strani. Sponzorjem, donatorjem. Vsem, ki ste bili zraven. Obenem se zahvaljujem tudi za letošnjo dirko, zato da lahko tudi v teh težkih časih ta projekt izpeljemo, « je še zaključil Fink.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ