Woods najhitrejši v Baskiji, v skupnem seštevku brez sprememb

Woods najhitrejši v Baskiji, v skupnem seštevku brez sprememb
27.10.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Kanadčan Michael Woods (EF Pro Cycling) je bil najmočnejši v ubežni skupini s slovitimi imeni, z napadom v zadnjem kilometru si je privozil etapno zmago na letošnji Vuelti. Favoriti hranili moči za jutrišnji obračun.

Po dnevu premora se je Vuelta najprej nadaljevala z uradnimi rezultati testiranj na koronavirus ki so pokazali, da v karavani v prvem tednu niso zaznali niti enega pozitivnega primera. Nato je sledila razgibana 7. etapa v Baskiji, v kateri pa v nasprotju s pričakovanji med favoriti ni prišlo do napadov.

Kolesarji so se morali dvakrat povzpeti na Orduno, enega bolj slovitih vzponov v Baskiji, v pobeg pa se je podala velika skupina kolesarjev, v kateri so bili tudi Alejandro Valverde, George Bennett in Sepp Kuss. Valverde in Bennett sta bila manj kot štiri minute za vodilnim Carapazom, zato si v glavnini niso mogli privoščiti preveč taktiziranja.

Glavnino dela so opravili kolesarji Ineosa, ki branijo rdečo majico Richarda Carapaza, tudi na zadnjem vzponu, ki se je končal 20 kilometrov pred ciljem, je Andrey Amador skrbel, da razlika do ubežnikov ni narasla nad dve minuti.

V ospredju so se vrstili napadi in na vrhu vzpona se je izoblikovala skupina z Guillamom Martinom, Nansom Petersom, Valverdejem, Woodsom in Omarjem Frailejem. Za njimi v skupini z zasledovalci ni bilo prave sloge, čeprav tudi peterica v ospredju ni delovala zgledno, a še vseeno dovolj dobro, da so v zadnje tri kilometre vstopili z 20 sekundami prednosti.

Najboljši trenutek za napad je dober kilometer pred ciljem izbral Woods, ki je napadel iz ozadja, zasledovalci pa so ravno dovolj okrevali, da si je nabral 20 metrov prednosti in Kanadčana niso več ujeli.

Na drugem mestu je ciljno črto prečkal Fraile, tretji je bil Valverde. V skupini s favoriti napadov ni bilo, boj se bo nadaljeval jutri na ciljnem vzponu 8. etape na Alto de Moncalvillo, zanimivo pa bo videti, kako se bo Jumbu Vismi obrestovala današnja napadalna taktika. George Bennett in Sepp Kuss sta porabila precej moči v ospredju, a sta hkrati tudi poskrbela, da so kolesarji Ineosa cel dan garali precej bolj, kot bi sicer.

Foto: La Vuelta

V zadnjih 12 kilometrih jutrišnje etape bo jasno, komu bodo današnji napori pobrali manj moči.



Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ